Krustader ?
Vad fyller man dessa söta saker med nu till påsk ?
Tänkte ha det som tilltugg !!
Vad fyller man dessa söta saker med nu till påsk ?
Tänkte ha det som tilltugg !!
Här kommer lite tips på fylningar
Creme fraiche och rom (alltid gott)
cremefraiche blandat med grönmögelost
krabbröra
Skagen röra
lax och pepparotsvisp
svampstuvning.
Alla goda och enkla
Pepperrots bechamel med hackat ägg (+bacon och hackad gräslök)kanske?
Vanlig vit sås/bechamel med pepparrot efter egen smak.
Googlade lite och funderade lite och fick ihop en liten samling...
Detta var ju kul ju och användbart. Måste nog fortsätta leta efter fler. Hoppas du hittar något som du gillar.
1) Räkost, dill
2) Leverpastej, grädde, saltgurka -mjukrör leverpastejen med lite grädde.
3) Saltkött, pepparrotsgrädde, persilja - Blanda pepparrotsgrädde med finhackat saltkött.
4) Böcklingfyllning
1 paket minikrustader
1dl créme fraiche
1 böcklingpastej
finhackad purjolök efter smak
salt och peppar från kvarn
Blanda samman cremé fraiche med böcklingpastej och purjolök till god smak. Fördela fyllningen i minikrustaderna.
Dekorera med: Hackad gräslök, tunt skuren rädisskiva eller liten trekant av kavring.
5) Ansjovisfyllning
24 minikrustader
10 ansjovisfiléer
2 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad purjolök
250 g lätt kesella
ca 1 tsk ansjovisspad
Hacka ansjovisfiléerna och skär en eller flera i små tunna bitar till garnering. Blanda ansjovishacket med hackad lök, dill, purjo och kesella. Rör i ansjovisspad. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med de små ansjovisbitarna.
6) Räkfyllning
15 minikrustader
5-10 skalade räkor
2 msk finhackad dill
1/2-1 msk nyriven pepparrot
1 dl lätt kesella
ca 1 msk vatten
lite svartpeppar
Finhacka räkorna. Blanda hacket med dill, pepparrot och kesella. Rör i lite vatten och smaka av med svartpeppar. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med små dillkvistar.
7) Laxfyllning
rökt lax
crème fraîche eller gräddfil
pepparrot
dill
Lägg en liten skiva rökt lax i varje krustad. Skeda över en aning crème fraîche eller gräddfil, blandad med lite riven pepparrot. Dillkvist på och det är klart.
8) 50g Ädelost, 1 dl crème fraiche, vindruva - Blanda ost och cf, dekorera med vindruva.
9) 1 brk röd stenbitsrom, 1 dl crème fraiche, räkor, dill - Blanda rom och cf, dekorera med räka och dill.
10) Guacamole, räkor
11) Briefyllning
minicrustader
camembert eller brieost
hjortronsylt eller en god marmelad (t ex fikon eller päron)
Ställ crustaderna på bakplåtspapper. Skär bort kanterna på osten och lägg i en bit i varje crustad. Ställ in i ugnen, 175 C, ca 10 min tills osten smält.
12) Stuvning av något slag, t ex svamp, räkor, krabba, kräftor, musslor....
13) Chilicrustader
12 krustader
50 g chilinötter
2 dl ört- creme fraiche
Hacka chilinötterna. Fyll krustaderna med örtcreme fraiche och toppa med nötter.
Vi brukar använda mini-krustader, fylla dem med valfri mjukost och snabbt in högt i ugnen (kanske under grillelementet t.o.m.) på 250 grader tills krustaderna fått färg Låter man dem stå på medelvärme så blir de saggiga...