• LiBä007

    Krustader ?

    Vad fyller man dessa söta saker med nu till påsk ?
    Tänkte ha det som tilltugg !!

  • Svar på tråden Krustader ?
  • Gruset77

    Här kommer lite tips på fylningar

    Creme fraiche och rom  (alltid gott)
    cremefraiche blandat med grönmögelost
    krabbröra
    Skagen röra
    lax och pepparotsvisp
    svampstuvning.

    Alla goda och enkla

  • Cia o krabaten

    Pepperrots bechamel med hackat ägg (+bacon och hackad gräslök)kanske?
    Vanlig vit sås/bechamel med pepparrot efter egen smak.

  • HoneyPuff

    Googlade lite och funderade lite och fick ihop en liten samling...
    Detta var ju kul ju och användbart. Måste nog fortsätta leta efter fler. Hoppas du hittar något som du gillar.

    1) Räkost, dill

    2) Leverpastej, grädde, saltgurka -mjukrör leverpastejen med lite grädde.

    3) Saltkött, pepparrotsgrädde, persilja - Blanda pepparrotsgrädde med finhackat saltkött.

    4) Böcklingfyllning

    1 paket minikrustader
    1dl créme fraiche
    1 böcklingpastej
    finhackad purjolök efter smak
    salt och peppar från kvarn

    Blanda samman cremé fraiche med böcklingpastej och purjolök till god smak. Fördela fyllningen i minikrustaderna.
    Dekorera med: Hackad gräslök, tunt skuren rädisskiva eller liten trekant av kavring.

    5) Ansjovisfyllning

    24 minikrustader
    10 ansjovisfiléer
    2 msk finhackad gul lök
    2 msk finhackad dill
    2 msk finhackad purjolök
    250 g lätt kesella
    ca 1 tsk ansjovisspad

    Hacka ansjovisfiléerna och skär en eller flera i små tunna bitar till garnering. Blanda ansjovishacket med hackad lök, dill, purjo och kesella. Rör i ansjovisspad. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med de små ansjovisbitarna.

    6) Räkfyllning

    15 minikrustader
    5-10 skalade räkor
    2 msk finhackad dill
    1/2-1 msk nyriven pepparrot
    1 dl lätt kesella
    ca 1 msk vatten
    lite svartpeppar

    Finhacka räkorna. Blanda hacket med dill, pepparrot och kesella. Rör i lite vatten och smaka av med svartpeppar. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med små dillkvistar.

    7) Laxfyllning

    rökt lax
    crème fraîche eller gräddfil
    pepparrot
    dill

    Lägg en liten skiva rökt lax i varje krustad. Skeda över en aning crème fraîche eller gräddfil, blandad med lite riven pepparrot. Dillkvist på och det är klart.

    8) 50g Ädelost, 1 dl crème fraiche, vindruva - Blanda ost och cf, dekorera med vindruva.

    9) 1 brk röd stenbitsrom, 1 dl crème fraiche, räkor, dill - Blanda rom och cf, dekorera med räka och dill.

    10) Guacamole, räkor

    11) Briefyllning

    minicrustader
    camembert eller brieost
    hjortronsylt eller en god marmelad (t ex fikon eller päron)

    Ställ crustaderna på bakplåtspapper. Skär bort kanterna på osten och lägg i en bit i varje crustad. Ställ in i ugnen, 175 C, ca 10 min tills osten smält.

    12) Stuvning av något slag, t ex svamp, räkor, krabba, kräftor, musslor....

    13) Chilicrustader

    12 krustader
    50 g chilinötter
    2 dl ört- creme fraiche

    Hacka chilinötterna. Fyll krustaderna med örtcreme fraiche och toppa med nötter.

  • mooogn

    Vi brukar använda mini-krustader, fylla dem med valfri mjukost och snabbt in högt i ugnen (kanske under grillelementet t.o.m.) på 250 grader tills krustaderna fått färg Låter man dem stå på medelvärme så blir de saggiga...

Svar på tråden Krustader ?