oki,, här kommer dom..
After Eight-tårta ca 10 pers
Ingredienser
kakan:
1 dl mjöl
2 dl socker
3 st ägg
175 gram mörk blockchoklad
175 gram smör
glasyren:
1 dl grädde
25 gram smör
200 gram after eight
Gör så här
Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen. Vänd sist i äggvitorna.
Grädda kakan i mjölad form i 175° i 30 minuter. Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt
Smält After Eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan. Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde
Mandarintårta ca 8 pers
Ingredienser
1 st tårtbotten 3 delad
Chokladfromagefyllning.
1 påse Ekströms chokladfromage
1 dl mjölk
Mandarin/apelsin kräm
1,5 dl grädde
200 gram philadelfiaost
4 msk apelsinjuice konsentrerad
1 msk spad från mandarinburken
0,75 dl florsocker
6 droppar karamellfärg gul
Garnering.
1,5 dl grädde
1 tsk florsocker
1 burk konserverade mandariner
Garneringsgelé
1 dl mandarinspdet från burken
1 dl Gelésocker Multi
Gör så här
VIKTIGT! Spadet från konserverade mandarinerna ska användas så häll inte ut det. Ta en sil och ställ den på en skål, häll mandarinerna i silen (1 burk=312 gram) och låt spadet rinna ner i skålen.
Ta en påse (2 portioner) Ekström chokladfromage, vispa ner den i 1 dl kall mjölk, vispa i 3 minuter. Bred sedan ut fromagen på det nedersta lagret av tårtbotten.
Mandarin/apelsinkräm: Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
I en annan bunke blanda philadelfiaost, mandarinspad, koncentrerad apelsinjuice, florsocker och gul karamellfärg. Vispa så att allt blandar sej till en slät kräm. Rör sedan ner den vispade grädden.
Bred ut ett lager ca. hälften av mandarin/apelsinkräm på andra lagret på tårtbotten. Det som blev kvar bred ut det på tårtan och runt kanterna.
Garnering. Lägg de avrunna mandarinerna i mitten på tårta i ett snyggt mönster.
Garneringsgelé: 1 dl spad från mandarinerna och 1 dl gelésocker (Dan sukker). Låt koka upp och koka i 1/2 minut. Skumma av. Låt kallna några minuter, men håll koll, det stelnar snabbt. När det börjar stelna skeda ut gelén på mandarinerna. Låt stelna.
Vispa 1,5 dl grädde med 1 tsk florsocker ganska hårt. Sprita små toppar runt hela tårtan, men INTE där mandarinerna är.