• glader

    Din bästa matpaj!?

    ..vore trevligt att smaka på påsk-buffén!

    Har du något kanonrecept du vill bjuda på?

  • Svar på tråden Din bästa matpaj!?
  • RiaRa

    Vanlig pajdeg efter tycke och smak


    4 ägg
    1 pkt stekt bacon
    1 purjolök förvälld skuren i småbitar
    mjölk
    fetaost smulad
    riven ost efter tycke och smak
    provecale kryddor (finns i frysdisk)
    peppar, salt 
    Rör ihop ner i pajskal grädda tills äggstanning stannat och blivit fast.
    Jag duger, precis som jag är!
  • Zenobia

    Gjorde paj idag till lunch =)

    3 ägg
    3 dl mjölk
    ost med smak
    svarta oliver
    soltorkade tomater
    stekt röd lök, purjolök och påläggs skinka.

  • korven72

    Kan ni inte skriva degrecept? Mina blir alltid torra och äckliga =)

  • Zenobia

    Hittade mitt recept på pajdeg i en kokbok, det ser ut så här.

    3 dl vetemjöl
    125 gram smör
    2 matskedar vatten

  • Linda Larsson

    Den här pajen hittade jag på Ica.se för över fem år sedan och det är en supergod paj, har varit väldigt uppskattad bland vänner och arbetskamrater.

    Paj med papaya och kyckling

    Ingredienser
    Portioner: 4

    PAJDEG:
    100 g smör eller margarin
    3 dl vetemjöl
    2-3 msk vatten

    FYLLNING:
    1 purjolök
    1 msk olja
    1 grillad kyckling
    2 papaya
    3 ägg
    3 dl mjölk
    1 msk curry
    1 tsk salt
    ½ krm kajennpeppar
    2 dl riven ost

    Paj med papaya och kyckling

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel

    Gör så här
    Hacka samman matfett, vetemjöl och vatten till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.

    Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i oljan i en stekpanna.

    Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär papayorna i klyftor.
    Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.

    Fördela purjolök och kyckling i pajformen. Lägg papayaklyftorna som en solfjäder runt om i pajformen. Häll över äggstanningen och strö på riven ost. Grädda pajen i 200°C, ca 30 min.

    Servera lätt avsvalnad med en grönsallad.

  • Scoob

    Kyckling paj

    Pajskal:
    3 dl vetemjöl
    125 g smör
    2-3 msk kallt vatten

    Fyllning:
    1 grillad kyckling (går lika bra med kycklingfilé som man skär i små bitar)
    ca ett halvt paket bacon
    7-10 färska champinjoner
    5-6 marinerade soltorkade tomter (strimlas)
    ev 1 vitlöksklyfta
    50 g riven permesanost

    Äggstanning:
    3 ägg
    2 dl vreme fraiche
    1 1/2 dl mjölk
    salt peppar

    Fräs bacon, svamp och vitlök i lite smör. Fördela fräset, kycklingen och de soltorkade tomaterna i pajskalet. Strö över osten och häll äggstanningen över fyllningen.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 min.

  • emlu

    såg den där pajen med kyckling och papaya lät supergott de ska jag ta och prova

Svar på tråden Din bästa matpaj!?