Hur ska man göra så ostsåsen till lasagnen inte blir grynig?
Vi har ett väldigt gott lasagnerecept men när vi gör den blir ostsåsen grynig i konsistensen och det tar verkligen udden av matupplevelsen. Är det någon som vet vad vi gör för fel och vad vi kan göra åt det?
Ska tillägga att vi brukar använda herrgårdsost.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-23 17:29
Jättetokigt recept för det är bara för 2 pers, men som sagt jättegott!
Köttfärssåsen
1 gul lök, Ca 100g
1 msk smör eller margarin, ca 15 g
150 g nötfärs
ev 1 liten vitlöksklyfta
2 dl krossade tomater (½ burk à 400g)
ca 1 msk tomatpuré
½ tsk salt
½-1 krm svartpeppar
½-1 tsk torkad basilika eller timjan, eller ½ msk hackad färsk krydda
Ostsåsen
2 msk vetemjöl + ½ dl kall mjölk
3 ½ dl mjölk
½-1 msk smör eller margarin, 10-15 g
1½ dl riven ost, 50-60 g
ca ½ krm svartpeppar
½ krm paprikapulver
4-6 lasagneplattor
1 dl riven ost, 35-40 g att strö över.