Någon som gjort Leilas american cheesecake med blåbär?(visats i somras på 4+)
..undrar hur den blev o om den var god..
..undrar hur den blev o om den var god..
Jag har gjort den! Den blev verkligen supersmarrig.
Åh, vad gott! Har du receptet på den?
Tackar!
vi åt den vid nyår...vi var 10 vuxna och 4 barn.... hade blåbär som tillbehör...
Jag hade inget tillbehör alls. Det räckte gott med bara kakan. Jag skulle dock rekommendera att ta lite mindre maizena än det står i receptet, jag tyckte den blev lite väl hård.
Jag gjorde den i en vanlig rund springform med löstagbar botten. Den blev hög och fin och täckte formen upp till kanten.
ok tackar för alla svaren..räcker nog med en stor form då..
Nu har jag gjort en misslyckad kaka..hade ingen aluminium hemma så den brändes..så gic ugnen sönder..dessutom vet jag inte hur konsestensen ska vara? ska den vara typ blöt el så??
Åh Terese, så synd att din kaka blev misslyckad, speciellt eftersom denna Lajla-kaka är så dyr att baka.
Inte bakat själv men ätit den och jag måste säga att jag gillar "vanlig" cheesecake bättre. Visten med sån kaka är väl att den ska kännas lätt&krispig ocm ni förstår vad jag menar, men den här var TUNG, med hård cheese och väldigt stampig liksom. Ingen favvis för mej iallafall.
detta är den godaste cheesecaken som finns:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18183
fast jag använder 400g vanlig cream cheese istället. det var så från början, men sen slutade ju arla tillverka BUKO färskost, så nu har dom ändrat till kvarg istället.
den är huur god som helst! jag brukar ta light på cream cheesen,men på creme fraichen går det inte. blir inte alls lika bra!
Jag gjorde den förra helgen efter att jag fått tipset här,den var inte god...