• Poppy Lee

    Två sena missfall, varför?

    (Jag vet att det bara räknas som "upprepade missfall" när man fått minst tre, men eftersom mina har varit så sena (v 18) lade jag in det under den här rubriken)

    Undrar om det är någon som fått någon förklaring på varför man får flera sena missfall. Jag känner mig så fruktansvärt förkrossad och misslyckad. Den här gången (mitt senaste missfall upptäcktes igår) hade jag t o m varit på nupp+kub i v 13 och då mådde bebisen prima, fick mkt låg risk för kromosomskador, så det borde inte vara det som är felet. Varför blir det såhär, någon som vet/har egen erfarenhet?

    Imorgon måste jag gå igenom en tvåstegsabort, är sååå rädd.

  • Svar på tråden Två sena missfall, varför?
  • Magis2

    Poppy Lee - jag är så ledsen för din skull. Så tungt!
    Gjordes ngn obduktion/patologisk undersökning förra gången? Vet du om detta kan göras nu? Kanske kan man se alt utesluta vissa saker som blodpropp...? Jag vet inte Poppy jag hoppas bara att du kan få ngt svar denna gång innan du går vidare med nästa graviditet.
    *kram på dig*

  • Poppy Lee

    Tack för alla svar, det värmer mitt ledsna hjärta!

    Nej, inget gjordes förra gången. Jag blev väldigt illa bemött faktiskt, både psykiskt och fysiskt (fick en infektion efteråt som nonchalerades vilket resulterade i en ny skrapning samt intravenös antibiotika och sjukhusvistelse på en vecka, därefter cysta på äggstocken). Till råga på detta slarvade läkaren (överläkare på Akademiska sjukhuset i U-a) bort min journal. Till slut lade jag ner all kontakt med dem för att jag mådde så dåligt och försökte gå vidare.

    Men nu när det händer en ANDRA gång känner jag att jag måste få svar, någon slags förklaring, vad som helst! Att gå igenom det här igen pallar jag inte.

    Nu gäller det att överleva morgondagen då jag ska föda mitt döda barn. Hoppas att man får massor av lugnande medel och morfin.

  • Magis2

    Mina tankar är hos dig PoppyLee - du måste vara stark....
    Du måste kräva att bli bättre behandlad denna gång.
    Livet kan vara outhärdligt grymt och orättvist, men du reser dig även denna gång. Jag tycker så obeskrivligt synd om dig.....

  • Sälka

    Hej!
    Stackars, stackars dej! Jag har fått missfall i v.26, nyligen i v.12 och flera i v7-8. Har en dotter som föddes för tidigt, ett mirakel! Nu ska man äntligen göra en utredning! Man misstänker att det är min hjärtformade livmoder som ställer till problem. Vet ej var du bor men jag ska gå på Sophiahemmet i Stockholm hos Claes Nordlander. Han verkar mycket sympatisk. Men se till att bli utredd!
    Ta nu väl hand om dej. Gråt, var ledsen, se till att få sjukskrivning. Ät bra mat, promenera, och försök på alla sätt samla ny energi. Jag har använt mycket alternativa behandlingar, såsom healing, massage och så tränar jag qigong för att orka...
    Kramisar till dej!

  • Schäfer

    Har ni gjort obduktion? Annars så skulle jag rekommendera det för att kunna utesluta en massa saker...
    Så fruktansvärt tragiskt och jag hoppas så att ni får bättre bemötande denna gången.
    Fråga mycket, ställ krav, be om en behandlingsplan osv...
    Många styrke kramar till Dig - du är så stark!

    Kramar från en änglamamma

  • Poppy Lee

    Tack för era snälla ord! Gårdagen gick bättre än vad jag hade vågat hoppas. Det hela gick tack och lov fort (4 timmar) och pojken, för det var en liten kille, var väldigt fin, jag är glad att vi fick se honom.

    Dock tyckte läkaren först att det inte var nödvändigt med obduktion av fostret och moderkakan, eftersom jag fått ett friskt barn mellan mitt förra sena mf och detta. När jag hörde detta freakade jag ut totalt och började grina, och min man skällde ut henne. Ska man behöva uppleva TRE sena missfall i rad innan de gör något eller? Jag menar, hur svårt är det egentligen för dem att göra en obduktion och ta lite blodprover på mig? Jämför detta med det enorma lidande vi har haft efter två sena missfall, vad det kostar samhället med sjukskrivning för depression osv. T o m barnmorskan kunde inte hålla sig utan frågade läkaren om hon verkligen menade allvar och att hon tyckte att det var självklart att vi skulle få obduktion + utredning. Till slut gick läkaren ut för att prata med överläkaren på reproduktionscentrum. Efter 10 min kom hon tillbaka och sa att vi skulle få obduktion och utredning trots allt - tack och lov!

    Inte för att jag har särskilt höga förhoppningar om att vi ska få några svar (har förstått att man sällan får det), men man vill ju iallafall att de försöker göra allt vad de kan.

    Är det någon av er som gjort missfallsutredningar? Känns som om mitt landsting (Uppsala) inte tar särskilt allvarligt på missfall oavsett om de är tidiga eller sena. Kan man vända sig privat? Den läkaren du nämnde Sälka, gör han missfallsutredningar? Känns ju som om man vill kolla upp saker och ting ordentligt innan man vågar försöka bli gravid igen.

  • Katta77

    beklagar dina mf

    jag har haft ett ma i v18 och ett mf i v28....vid det första så gjordes det en liten undersökning och det visade inget speciellt...nu när vi förlora gumman i v28 så gjordes det en grundlig undersökning av mig och gumman och det enda de hitta var proppar i navelsträngen och det är nog pga dem hon dog...vid nästa grav kommer jag få göra fvp och äta trombyl och ta fragmin sprutor, och detta är pga sena mf/ma


    många kramar

  • Mavros

    Poppy, jag beklagar verkligen det ni har varit med om, och andra i denna tråd. Jag har haft 2 missfall i v 12 och 16. Första gången fick jag skrapning. Vid det senaste utreddes inte fostret men jag kommer att gå hos en specialist inför och under nästa graviditet. Stor kram till dig, i mig blogg kan du läsa om min berättelse.

  • Cia o krabaten

    Poppy: Beklagar verkligen.
    Ser att du tyvärr tillhör UAS och KK där har inte världens bästa trykte direkt
    Dels för mottagandet av kvinnorna vid mf och dessutom har jag gjort utredning pga upprepade mf (Och känner minst en till) och man upplever sig mest som att var atill besvär
    Jag fick träffa en överläkare jag med och hon ägnade hela tiden åt att informera om att man aldrig hittar ngt vid utredningar.
    Tog 3prover mest för att man skulle ungefär.

    Var inte nöjd och sökte mig vidare privat (lucinakliniken.com) och fick göra 20-talet tester, superbt bemötande och en diagnos+behandling 3v senare!
    Sitter här i v24/25 med sparkande bebis i magen tack vare dem och lite Trombyl!

    UAS var även väldigt skeptiska till att mina 4raka mf var ngt annat än slumpen då jag fått en dotter utan problem innan dess.
    Man har god lust att åka dit och trycka upp i nyllet på dem att de har FEL! Och att de borde behandla en lite bäättre...

    Hoppas verkligen att er utredning ger ngt!
    Om du vill slippa UAS under en kommande grav så kan jag rekommendera Carolinamottagnningen på Östra Ågatan för Vul/ul.
    Samma pris, men trevligare.

    /Cia

  • Poppy Lee

    Tack för alla era svar! Hemskt att vi är så många som är drabbade. Det som har hänt sedan sist är att jag varit hos Lucinakliniken och tagit massor av prover, provsvaren borde komma nästa vecka eller veckan därefter. Hoppas verkligen att det ger något.

    Cia: jag håller med dig till 100% om bemötandet på UAS. Barnmorskorna är hur gulliga som helst, men läkarbemötandet vid mf är inte bra (när jag däremot födde min lilla dotter var de underbara, man undrar varför det kostar på att ha bra bemötande när någon får missfall och är ledsen medan de är som solstrålar och jättevälkomnande när man fått ett friskt barn?).

    Läkaren som tog hand om mig sist på UAS var övertygad om att jag fått mf pga kromosomskador på barnet (deras standardsvar), och trots att jag berättade att jag gjort NUPP + KUB som givit extremt bra odds och INTE ALLS tydde på några kromosomskador mumlade hon något om att det "oftast beror på det" eller, precis som du skriver "på slumpen". Jag såg bebisen också, och han såg helt perfekt ut, inga synliga missbildningar iaf.

    Läkaren på Lucina, däremot, sa direkt när jag träffade honom att mina två sena mf var "mycket anmärkningsvärda", och att det INTE är normalt vid min ålder (är född -78). Han trodde inte heller att det var kromosomskador som var felet. Bara att höra dessa ord från en läkare kändes fantastiskt, som om jag för första gången verkligen blev tagen på allvar med mina mf.

    Kram till er alla!

  • Cia o krabaten

    Poppy: Å vad skönta tt du fick komma till Lucina!

    Håller med om UAS, fast jag var inte nöjd på förlossningen heller
    Hoppas DrB kan hjälpa dig nu!
    www.familjeliv.se/Forum-7-137/m31226031.html
    Här finns vi många som kämpar och även många som går hos DrB.

    All lycka till!
    /Cia

  • Dista
    Sälka skrev 2008-03-26 10:49:10 följande:
    Hej!
    Stackars, stackars dej! Jag har fått missfall i v.26, nyligen i v.12 och flera i v7-8. Har en dotter som föddes för tidigt, ett mirakel! Nu ska man äntligen göra en utredning! Man misstänker att det är min hjärtformade livmoder som ställer till problem. Vet ej var du bor men jag ska gå på Sophiahemmet i Stockholm hos Claes Nordlander. Han verkar mycket sympatisk. Men se till att bli utredd!
    Ta nu väl hand om dej. Gråt, var ledsen, se till att få sjukskrivning. Ät bra mat, promenera, och försök på alla sätt samla ny energi. Jag har använt mycket alternativa behandlingar, såsom healing, massage och så tränar jag qigong för att orka...
    Kramisar till dej!
    Hej, Ditt inlägg är ganska gammalt men jag skulle jättegärna vilja veta hur det har gått för dig. Jag fick missfall v. 12, v. 6, v.6 och nu senast i vecka 16.. är remiterad på utredning på sofia hemmet och har fått veta att jag har en hjärtformad livmoder somman vill utreda. Vill gärna veta hur det gått för dig med samma problem. Hur gick utredningen till? kunde de åtgärdas?
  • nilgon

    Hej poppy lie

    jag skulle bara fråga om hur det har gått för dig? Har du fått barn? Hur hjälpte de dig?

    Nilgon

  • nilgon

    Hej katta 77

    Jag är jätteintresserad och veta hur det har gått för dig? Fick du hjälp med sprutor? Är i samma sits!!

    Mvh

    Nilgon

Svar på tråden Två sena missfall, varför?