Byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Lika mycet???
Ska göra glutenfria muffins, har glutenfri mjölmix. Kan man bara rakt av byta ut den mängd vetemjöl som står angiven mot glutenfritt, eller ska man ta mer eller mindre?
Nån kunnig som vet?
Ska göra glutenfria muffins, har glutenfri mjölmix. Kan man bara rakt av byta ut den mängd vetemjöl som står angiven mot glutenfritt, eller ska man ta mer eller mindre?
Nån kunnig som vet?
Jag brukar byta ut mängden vetemjöl i recept mot glutenfritt mjöl. Kan ta en 1/2 dl mer. Beror på vad man ska göra?
Lycka till från en gluten allergiker:0)
Jag brukar ta samma mängd...
*lycka till*!
jag kör med samma mängd, funkar för det mesta, muffins funkar det bra på iaf!
Brukar oxå ta samma mängd (i alla mjuka kakor) men dra ner lite på bakpulver, har några erfarenheter av överjäsning.... Vissa glutenfria mjöler innehåller visst lite jäsmedel så det kan bli för mkt av det. Men å andra sidan blir det ju inge fel på smaken, bara lite mer disk