god och enkel kycklinggryta?
Efterlyser recept på goda och enkla kycklinggrytor eller gratänger!! behöver det idag,öch är såå sugen på nått nytt!
Efterlyser recept på goda och enkla kycklinggrytor eller gratänger!! behöver det idag,öch är såå sugen på nått nytt!
En supergod och enkel kycklinggryta hittar du här
www.tasteline.com/default.ns&lngRID=4686
Jag brukar använda kycklingfiléer istället för hel kyckling men det gör man som man själv vill.
en favorit hemma hos oss är denna
3 kycklingfiler
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor eller efter smak
1/2 röd chilifrukt
3 dlgrädde (vi brukar blanda mat 4% och vanlig grädde
salt, peppar och ljus soja
skiva kyckling i strimlor eller bitar,stek den sedan i en gryta. Skiva löken i klyftor och stek den tillsammans med kyckling. riv ner vitlöken och finhacka chilin och lägg i dessa bland kyckling och lök. När det färdigstekt, häll över grädden. Smaka av med salt, peppar och ljus soja.
Servera med ris och sallad
Denna kycklinggryta gjorde jag imorse.
4 kycklingfileer, byn och dela i småbitar.
Häll i 1 liter vispgrädde, 8 msk vanlig kinasoja och 4 msk stark senap. Rör om och låt stå och puttra ett tag.
Det låter kanske inte så gott men det är så himmelskt gott. Jag lovar!
Kyckling a la Maj.
ca 900 gr kycklingfilé i bitar
1 hackad röd lök
2 paket bacon i små bitar
en liten burk eller ca 10 färska champinjoner i skivor
1 liten burk majs
5 dl creme fraiche (valfri fetthalt, lätt är mer rinnig)
2 burkar creme bonjour cuisine med vitlök och örter
(Krydda efter smak)
1-3 vitlöksklyftor
persilja
salt och peppar
Stek kyckling, bacon och lök
Blanda ned allt annat och krydda efter smak.
Servera med pasta, vi föredrar penne eller skruvar.
Det blir ganska mycket så vi har till lunch dagen efter, det är gott och alla i familjen (inkl mormor, morfar & moster med familj) älskar den här rätten.
Använder tyvärr inga mått men höfta enligt tycke och smak
Kyklingfilé i bitar
Svaminjoner
Bacon
Röd paprika
Gul lök
Vitlök
Creme Fraiche
Kryddor efter smak och tycke
Stek allt separat (löken tillsammans) och blanda ner i Creme Fraice och koka upp. Servera med ris eller pasta
låt kycklingen koka med hönsbuljong
"riv" den i bitar med två gafflar
slå på mat grädde
låt koka upp.
färdigt.
Så massa bra det kommer! funkar era recept med kalkon också.. det är ju väldigt likt kyckling eller hur.. Har kalkonrester nämnligen!
Dela kyckling filen i mindre bitar och stek dom. lägg i en ungsform
Blanda:
3 dl grädde
2,5 dl creame fraishe (gärna smaksatt)
1 paket riven ost
2hg rökt skinka (sönder hackad)
Häll över kycklingen och in i ugnen tills osten smällt.
Japp det funkar i mitt recept iallafall.
Hoppas det blir bra vad du än gör för maträtt.
nam nam.. nu har jag mååånga middagar framöver.. ska testa alla recepten jag! Tusen tusen tack!!
vad äter ni till förresten?? Ris, potatis, pasta??
Jag har recept på en lite stark kycklinggryta, men man behöver inte göra den dunderstark om man inte vill, utan man kan dra ner på thaisåsen och tabascon lite grann om man vill ha den lite svagare.
Man behöver: 2 kycklingfiléer, thaichilisås, tabasco, en liten burk ananas, soja, två bananer, en näve med chashewnötter, en vitlök, svartpeppar, vitpeppar och rödpeppar. Gör såhär: Skiva kycklingen i bitar och stek den i en stekpanna på svag värme tills den blir gyllenbrun. Ha i kycklingen i en ungsform. Häll på thaichilisås över kycklingen. Skiva bananerna, hacka vitlöken och anananasen och ha på. Häll över en halv kopp med soja och strö över med lite nötter. Krydda med svart, vit och rödpeppar och ha på 10 droppar tabasco och låt den stå i ungnen i 15-20 min på 175 grader. Servera med ris, grönsaker och mycket vatten!
Dela kycklingfilé i bitar och stek. Strimla gul paprika + lite chili och låt steka med en liten stund. Blanda i 1-2 burkar creme fraiche med saffran-tomat. Servera med grönsaker och kokt ris. Jättegott!
En enkel och god favorit hemma hos oss är kyckling i gräddsås.
? 1 grillad kyckling delas i bitar
? Färska champinjoner
? Vispgrädde (just i den här rätten använder jag alltid vispgrädde)
? Lingonsylt
? Soja
? svartpeppar
Har inga mått, utan tar så jag tycker det är lagom.
Jag bryner svampen i en gryta, lägger i kycklingen och häller ner grädde, soja och lingonsylt (låter konstig, men blir en fantasisk smak. Ta inte för mkt bara, då blir det för sött) och kryddar med peppar.
Servera med kokt ris, lingonsylt och en sallad.
Ingredienser:
4-5 dl skuret kött från kyckling, kokt stekt eller grillad.
Ca 200g champinjoner eller 1 burk svamp
Ca 3msk margarin eller smör
3msk vetemjöl
3dl vatten (ev+ svampspad)
1dl grädde
1 hackad röd paprika
1 hönsbuljongtärning
Pepper
Soja
Gör så här:
Köp grillad kyckling, rensa den från ben och skinn.
Skölj och skiva färska champinjoner. Tina ev fryst svamp och tag vara på spadet från burksvampen.
Bryn fettet i en gryta. Fräs svampen i 5-10 min tills fettet är klart och det knäpper i svampen. Ta grytan från plattan. Strö över mjölet och rör om. Ställ tillbaka på plattan och späd med vatten + ev svampspad och grädde under omrörning. Ta lite i taget. Tillsätt smulad buljongtärning och koka 3-5 min.
Blanda i köttet och paprikan. Hetta upp. Smaka av med soja och ev. peppar.
Servera med ris och kokta ärter.
Till fest. Lägg upp på ett stort djupt fat, kycklinggojset i mitten, ärterna i en ring runt kycklingen och riset i ring längst ut. Börja med riset sedan kycklingen sist ärterna för att få det snyggt.
Chicken ala King
Vi äter oftast pasta till men det har även hänt att vi haft ris till.
Bred pasta eller kokt potatis tycker vi är godast till.