• Svar på tråden god och enkel kycklinggryta?
  • emlet

    en favorit hemma hos oss är denna 

    3 kycklingfiler
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor eller efter smak
    1/2 röd chilifrukt
    3 dlgrädde (vi brukar blanda mat 4% och vanlig grädde
    salt, peppar och ljus soja

    skiva kyckling i strimlor eller bitar,stek den sedan i en gryta. Skiva löken i klyftor och stek den tillsammans med kyckling. riv ner vitlöken och finhacka chilin och lägg i dessa bland kyckling och lök. När det färdigstekt, häll över grädden. Smaka av med salt, peppar och ljus soja.
    Servera med ris och sallad

  • lieh

    Denna kycklinggryta gjorde jag imorse.

    4 kycklingfileer, byn och dela i småbitar.

    Häll i 1 liter vispgrädde, 8 msk vanlig kinasoja och 4 msk stark senap. Rör om och låt stå och puttra ett tag.

    Det låter kanske inte så gott men det är så himmelskt gott. Jag lovar!

  • Sodaspring

    Kyckling a la Maj.

    ca 900 gr kycklingfilé i bitar
    1 hackad röd lök
    2 paket bacon i små bitar
    en liten burk eller ca 10 färska champinjoner i skivor
    1 liten burk majs
    5 dl creme fraiche (valfri fetthalt, lätt är mer rinnig)
    2 burkar creme bonjour cuisine med vitlök och örter
    (Krydda efter smak)
    1-3 vitlöksklyftor
    persilja
    salt och peppar

    Stek kyckling, bacon och lök
    Blanda ned allt annat och krydda efter smak.

    Servera med pasta, vi föredrar penne eller skruvar.

    Det blir ganska mycket så vi har till lunch dagen efter, det är gott och alla i familjen (inkl mormor, morfar & moster med familj) älskar den här rätten.


    ღAnthony jan 06ღKian nov 07ღ
  • Tirem

    Använder tyvärr inga mått men höfta enligt tycke och smak

    Kyklingfilé i bitar
    Svaminjoner
    Bacon
    Röd paprika
    Gul lök
    Vitlök
    Creme Fraiche
    Kryddor efter smak och tycke

    Stek allt separat (löken tillsammans) och blanda ner i Creme Fraice och koka upp. Servera med ris eller pasta

  • bumbi 84

    låt kycklingen koka med hönsbuljong
    "riv" den i bitar med två gafflar
    slå på mat grädde
    låt koka upp.

    färdigt.

  • Mira 70

    Dela kyckling filen i mindre bitar och stek dom. lägg i en ungsform
    Blanda:

    3 dl grädde
    2,5 dl creame fraishe (gärna smaksatt)
    1 paket riven ost
    2hg rökt skinka (sönder hackad)

    Häll över kycklingen och in i ugnen tills osten smällt.

  • lieh

    Japp det funkar i mitt recept iallafall.

    Hoppas det blir bra vad du än gör för maträtt.

  • Emerald88

    Jag har recept på en lite stark kycklinggryta, men man behöver inte göra den dunderstark om man inte vill, utan man kan dra ner på thaisåsen och tabascon lite grann om man vill ha den lite svagare.

    Man behöver: 2 kycklingfiléer, thaichilisås, tabasco, en liten burk ananas, soja, två bananer, en näve med chashewnötter, en vitlök, svartpeppar, vitpeppar och rödpeppar. Gör såhär: Skiva kycklingen i bitar och stek den i en stekpanna på svag värme tills den blir gyllenbrun. Ha i kycklingen i en ungsform. Häll på thaichilisås över kycklingen. Skiva bananerna, hacka vitlöken och anananasen och ha på. Häll över en halv kopp med soja och strö över med lite nötter. Krydda med svart, vit och rödpeppar och ha på 10 droppar tabasco och låt den stå i ungnen i 15-20 min på 175 grader. Servera med ris, grönsaker och mycket vatten!

  • Bakeapple

    Dela kycklingfilé i bitar och stek. Strimla gul paprika + lite chili och låt steka med en liten stund. Blanda i 1-2 burkar creme fraiche med saffran-tomat. Servera med grönsaker och kokt ris. Jättegott!

  • CuteLilleMyGirl

    En enkel och god favorit hemma hos oss är kyckling i gräddsås.

    ? 1 grillad kyckling delas i bitar
    ? Färska champinjoner
    ? Vispgrädde (just i den här rätten använder jag alltid vispgrädde)
    ? Lingonsylt
    ? Soja
    ? svartpeppar

    Har inga mått, utan tar så jag tycker det är lagom.

    Jag bryner svampen i en gryta, lägger i kycklingen och häller ner grädde, soja och lingonsylt (låter konstig, men blir en fantasisk smak. Ta inte för mkt bara, då blir det för sött) och kryddar med peppar.

    Servera med kokt ris, lingonsylt och en sallad.

  • Buus

    Ingredienser:
    4-5 dl skuret kött från kyckling, kokt stekt eller grillad.
    Ca 200g champinjoner eller 1 burk svamp
    Ca 3msk margarin eller smör
    3msk vetemjöl
    3dl vatten (ev+ svampspad)
    1dl grädde
    1 hackad röd paprika
    1 hönsbuljongtärning
    Pepper
    Soja

    Gör så här:
    Köp grillad kyckling, rensa den från ben och skinn.
    Skölj och skiva färska champinjoner. Tina ev fryst svamp och tag vara på spadet från burksvampen.

    Bryn fettet i en gryta. Fräs svampen i 5-10 min tills fettet är klart och det knäpper i svampen. Ta grytan från plattan. Strö över mjölet och rör om. Ställ tillbaka på plattan och späd med vatten + ev svampspad och grädde under omrörning. Ta lite i taget. Tillsätt smulad buljongtärning och koka 3-5 min.

    Blanda i köttet och paprikan. Hetta upp. Smaka av med soja och ev. peppar.

    Servera med ris och kokta ärter.

    Till fest. Lägg upp på ett stort djupt fat, kycklinggojset i mitten, ärterna i en ring runt kycklingen och riset i ring längst ut. Börja med riset sedan kycklingen sist ärterna för att få det snyggt.

  • Mira 70
    Edenshage skrev 2008-03-26 11:50:21 följande:
    vad äter ni till förresten?? Ris, potatis, pasta??
    Till mitt recept funkar både ris och potatis, men ris är godast tycker jag (o barnen) i varje fall.
  • Sodaspring

    Vi äter oftast pasta till men det har även hänt att vi haft ris till.


    ღAnthony jan 06ღKian nov 07ღ
  • lieh

    Bred pasta eller kokt potatis tycker vi är godast till.

Svar på tråden god och enkel kycklinggryta?