• destiny391

    gratang med ris?

    hej
    nan som har nat forslag pa nagon god gratang med ris?
    har inte sa mycket hemma. quorn fars, gronsaker, bea sas, ost, krossade tomater..
    de e val typ de :P
    alla tips uppskattas :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-26 16:10
    de gronsaker jag har ar: farska champinjoner, vitkal, morotter, paprika, fryst blandning, broccoli, artor

  • Svar på tråden gratang med ris?
  • Tigra79

    Här är ett recept visserligen med köttfärs men det borde ju gå lika bra med quornfärs. Jag lägger alltid kokt ris i botten och vispar grädden innan den blandas med resten.

    Köttfärs i Ugn

    4 pers

    Ingredienser:
    ? 500 g köttfärs
    ? 1 gul lök
    ? 1 tsk salt
    ? 1 kryddmått nymalet svartpeppar
    ? 3 dl vispgrädde eller Créme Fraiche
    ? 1 dl chilisås
    ? 2 tsk curry

    Beskrivning:
    Fräs färs och lök. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan över färsröran i en ugnssäker form. Blanda chilisås, grädde och curry. Häll sedan såsen över färsen och gratinera i 250 grader 10-15 minuter. Servera med ris.

    Smaklig måltid!

  • ninnione

    har ett jättegott recept, men det är kassler, o det hade du inte hemma, men kaske ett tips till en annan gång...

    koka 3 dl ris
    blanda med hackad persilja o gräslök o lägg i botten på en ungsform
    strimla kassler eller skinka o lägg ovanpå risblandningen
    gör sedan en paprikasås på:
    4 dl grönsaksbuljong
    1 smått hackad paprika
    1 krm paprikapulver
    2 msk citron
    3 msk vetemjöl
    1 ½ dl grädde

    slå sedan över paprikasåsen över riset o kasslern o lägg på lite ost innan du gratinerar det tills det fått en fin färg.

    supersmirrigt

  • JULIA Alidias mamma

    ris och köttfärsgratäng

    koka ris
    stek köttfärs med en cremefraishe i brukar även lägga i majs

    koka 2 påsar med beanesesås eller cafe de paris sås

    lägg riset i gratängform
    sen köttfärsen
    sist lägger du över såsen du valt
    in i ugn ca 15 20 min tills osten smällt
    sen toppar du med gratängost som du vill ha efter behag
    servera med en good sallad till

    är jättegott

  • tomcar1

    Hej !
    Jag brukar koka ris och varva i en form med majs, kassler, svamp och en sås på grädde och chilisås och till sist ost över. Gott och jag tar på en höft för 4 personer.
    /tomcar1

Svar på tråden gratang med ris?