God krämig rätt med kyckling eller fläskfilé?
Jag ska ha tjejmiddag om ett tag och tänkte bjuda på antingen kyckling eller fläskfilé. Gärna nåt krämigt. Jag gillar sås.
Jag ska ha tjejmiddag om ett tag och tänkte bjuda på antingen kyckling eller fläskfilé. Gärna nåt krämigt. Jag gillar sås.
Till en liten form, dubbel såssats för normal (om man älskar sås som jag gör )
Kyckling
2 dl grädde
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning.
Värm upp allt förrutom kycklingen i en kastrull så buljongen löser sig.
Lägg den råa kycklingfilén i en form och häll all såsen över.
Låt stå i ugn 30-35 minuter i 225 grader.
Servera med sallad eller ris och samt en god baguette. Den var även supergod som pastasås, strimlade då kycklingen och kortade tiden i ugnen. Tagiatelle var bäst till.
Det lät gott =)
Hjälper att puffa.. har nämligen två kilo kycklingfilé i kylen
Tackar för receptet och puffen!
Här kommer ett suuuupergott recept!
Kyckling med päron och ädelostsås
4 pers 200 grader
4-6 päron
1 kg kyckling
1 kuibille ädelost
1 burk creme fraiche
2 dl grädde
1 hönsbuljong
1 dl vitt vin
Dela kycklingfiléerna på mitten. Bryn i stekpannan. Skär päronen i skivor, täck botten på en ungsform med dessa. Blanda ihop creme fraiche, grädde, hönsbuljong, ädelost och vin. Koka upp. Lägg kycklingen i ugnsformen på päronen och häll såsen över. Låt stå i ugn i 15-20 minuter. Serveras med ris och sallad.
Kan varmt rekommenderas, om man gillar ädelost! Trodde att det skulle smaka konstigt med päron i, men det är jättegott.
Mmmm precis min typ av recept! BÅDE grädde och creme fraiche i såsen i båda recepten.
kyckling:
1 grillad kyckling som man plockar till små bitar(jag tar oftast 3-4 kycklingfile och delar till små bitar och steker istället)
3 pkt bacon
250 grm gorgonzola
3 dl grädde
1 dl creme fraich
2 vitlöksklyftor
klipp bacon i 2 cm bitar och stek, lägg kyckling å bacon i en ungsform
koka upp grädde, cf,gorgonzola och vitlök i en gryta och när osten smält så häller man över det i formen, strö på riven ost å skjuts in i ugnen tills den fått fin färg, servera till ris och en smarrig sallad
fläskfilé 4 pers (för dom som älskar paprika)
700 grm filé
1 gul lök
200 grm champinjoner
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
salt å peppar
ostsås:
150 grm pikant ost(paprika)
2 ½ dl mat.grädde
i kdm cayennepeppar
salt å peppar
skär filén i skivor, stek.
hacka lök, skiva champ. strimla paprika. fräs löken och tillsätt champ,paprika och vitlök och stek ihop, salta å peppra.
lägg grönsakerna i en form och lägg filén över. rör ut ost med grädde och krydda med cayenne peppar.
häll över såsen å in i ugnen i 15 min i 225 grader.
servera med grönsallad och klyftpotatis.
sen har jag ett riktigt fint recept till med fläskfilé, bladspenat och ädelost med som blir minst lika goda och krämiga som dom andra men hitta inte receptet å det kan jag inte i huvudet=)
Jag svängde ihop något i går som blev jättegott och gräddigt!
2 kycklingfileér (dela varje filé i ca 3 bitar)
1 Citron
6 soltorkade tomater i olja
5 färska champinjoner
1 rödlök
Sås:
1 burk creme fraiche
1 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
2 msk fryst basilika
1 tsk soya
svartpeppar
Stek kycklingbitarna så de får färg och lägg i en ugnsfast form. Stek på champinjonerna och lägg över i formen. Strimla tomaterna, skär löken och citronen (obs skalet skall vara kvar) i klyftor och fördela i formen. Häll sedan över såsen och ta eventuellt lite kalamata oliver och strö över. Servera med klyftpotatis. Mums!
Glömde säga att det var för 2 personer.
Fläskfilé baconbus
För 4 personer.
Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Het Kyckling!
4 pers.
4 kycklingfiléer
1 röd lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk matfett
1 tsk sambal olek
½ dl mango chutney
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Finhacka löken, paprikan och vitlöken och fräs mjukt i matfett.
Tillsätt sambal olek, mango chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 8 minuter.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsfast form.
Smaka av såsen och häll den över kycklingen.
Strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 13 minuter
Servera med jasminris eller potatisgratäng och önskade grönsaker.
Å vilka smaskiga recept! Får nog bli flera tjejmiddagar!
Kan passa på att bidra med en rätt som jag blev bjuden på för ett tag sen. Mycket god!
Kyckling i pesto
20+30 min i ugn
600g kycklingfilé
1msk rapsolja
1tsk salt
2krm nymald svartpeppar
10 marinerade soltorkade tomater
15 gröna oliver
100g fetaost
en halv dl pesto, gärna med chili
2,5dl lätt grädde (eller vispgrädde)
GÖR SÅ HÄR:
1. sätt ugnen på 200 grader. bryn kycklingfilérna runt om i olja eller smör. krydda med salt och peppar. lägg kycklingfilérna i en ugnssäker form
2. strimla tomaterna och skiva oliverna. strö tomater och oliver och smulad feta ost över kycklingen. blanda pesto och grädde och häll över kycklingen.
3. tillaga mitt i ugnen, ca. 30 min. tills kycklingens innertempratur är 70 grader.
4. servera med kokt pressad potatis
En enkel kycklingrätt gör du så här
Du tar bacon och virar runt (kryddade) kycklingfiléer (sätt fast baconen med tandpetare om det behövs)
Bryn kycklingen i stekpanna. Häll i några deciliter grädde (efter smak och hur mycket sås du vill ha) och smaksätt med chilisås
Låt puttra i 15-20 minuter
Smakar mumsfilibaba
Fläskfile gratäng
bryn skivad fläskfile
skär potatis och tomater i skivor
varva sen potatis, kött, tomater och champinjoner i en form. Börja och avsluta med potatisen, strö riven ost på och häll över en massa grädde som har blivit kryddad med salt peppar och vitlök
in ugen ca 175 g tills potatisen är mjuk
jättegott med en sallad och bröd till man kan även ha paprika med i gratängen
Den här är god, (gör dubbel sats sås)
Persikokyckling - till 4 personer
4 stora kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 burk persikohalvor
klippt persilja
såsen
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl persikospad
1 msk soja kikkoman
- Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Vänd kycklingen i krydd/mjöl blandningen. Bryn kycklingen i ca 15 min.
- Lägg kycklingen i en form.
- Lägg persikohalvorna på kycklingbitarna
- Blanda ihop såsen och häll över kycklingen och persikohalvorna.
- Ugn 225 grader i ca 20-25 min
- Garnera med persilja. Servera kycklingen med ris eller pasta.