• Johannapanna

    God krämig rätt med kyckling eller fläskfilé?

    Jag ska ha tjejmiddag om ett tag och tänkte bjuda på antingen kyckling eller fläskfilé. Gärna nåt krämigt. Jag gillar sås.

  • Svar på tråden God krämig rätt med kyckling eller fläskfilé?
  • Laire

    Till en liten form, dubbel såssats för normal (om man älskar sås som jag gör )

    Kyckling
    2 dl grädde
    2 dl riven ost
    2 vitlöksklyftor
    2 dl creme fraiche
    1 hönsbuljongtärning.


    Värm upp allt förrutom kycklingen i en kastrull så buljongen löser sig.

    Lägg den råa kycklingfilén i en form och häll all såsen över.

    Låt stå i ugn 30-35 minuter i 225 grader.

    Servera med sallad eller ris och samt en god baguette. Den var även supergod som pastasås, strimlade då kycklingen och kortade tiden i ugnen. Tagiatelle var bäst till.


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
  • Emeliela

    Hjälper att puffa.. har nämligen två kilo kycklingfilé i kylen


    My family - My world
  • Johannapanna

    Tackar för receptet och puffen!

  • IsabelleSj

    Här kommer ett suuuupergott recept!

    Kyckling med päron och ädelostsås

    4 pers 200 grader

    4-6 päron
    1 kg kyckling
    1 kuibille ädelost
    1 burk creme fraiche
    2 dl grädde
    1 hönsbuljong
    1 dl vitt vin

    Dela kycklingfiléerna på mitten. Bryn i stekpannan. Skär päronen i skivor, täck botten på en ungsform med dessa. Blanda ihop creme fraiche, grädde, hönsbuljong, ädelost och vin. Koka upp. Lägg kycklingen i ugnsformen på päronen och häll såsen över. Låt stå i ugn i 15-20 minuter. Serveras med ris och sallad.

    Kan varmt rekommenderas, om man gillar ädelost! Trodde att det skulle smaka konstigt med päron i, men det är jättegott.

  • Johannapanna

    Mmmm precis min typ av recept! BÅDE grädde och creme fraiche i såsen i båda recepten.

  • Linnea84a

    kyckling:
    1 grillad kyckling som man plockar till små bitar(jag tar oftast 3-4 kycklingfile och delar till små bitar och steker istället)
    3 pkt bacon
    250 grm gorgonzola
    3 dl grädde
    1 dl creme fraich
    2 vitlöksklyftor

    klipp bacon i 2 cm bitar och stek, lägg kyckling å bacon i en ungsform
    koka upp grädde, cf,gorgonzola och vitlök i en gryta och när osten smält så häller man över det i formen, strö på riven ost å skjuts in i ugnen tills den fått fin färg, servera till ris och en smarrig sallad

    fläskfilé 4 pers (för dom som älskar paprika)
    700 grm filé
    1 gul lök
    200 grm champinjoner
    3 paprikor
    1 vitlöksklyfta
    salt å peppar

    ostsås:
    150 grm pikant ost(paprika)
    2 ½ dl mat.grädde
    i kdm cayennepeppar
    salt å peppar

    skär filén i skivor, stek.
    hacka lök, skiva champ. strimla paprika. fräs löken och tillsätt champ,paprika och vitlök och stek ihop, salta å peppra.
    lägg grönsakerna i en form och lägg filén över. rör ut ost med grädde och krydda med cayenne peppar.
    häll över såsen å in i ugnen i 15 min i 225 grader.
    servera med grönsallad och klyftpotatis.

    sen har jag ett riktigt fint recept till med fläskfilé, bladspenat och ädelost med som blir minst lika goda och krämiga som dom andra men hitta inte receptet å det kan jag inte i huvudet=)

  • JoLoTo

    Jag svängde ihop något i går som blev jättegott och gräddigt!

    2 kycklingfileér (dela varje filé i ca 3 bitar)
    1 Citron
    6 soltorkade tomater i olja
    5 färska champinjoner
    1 rödlök

    Sås:
    1 burk creme fraiche
    1 dl grädde
    1,5 msk kycklingfond
    2 msk fryst basilika
    1 tsk soya
    svartpeppar

    Stek kycklingbitarna så de får färg och lägg i en ugnsfast form. Stek på champinjonerna och lägg över i formen. Strimla tomaterna, skär löken och citronen (obs skalet skall vara kvar) i klyftor och fördela i formen. Häll sedan över såsen och ta eventuellt lite kalamata oliver och strö över. Servera med klyftpotatis. Mums!

  • JoLoTo

    Glömde säga att det var för 2 personer.

  • Mamsingen

    Fläskfilé baconbus

    För 4 personer.

    Ingredienser
    600 g fläskfilé
    3 tomater
    1 pkt bacon
    1 stor burk champinjoner
    2,5 dl grädde
    2 msk sötstark senap
    1 vitlöksklyfta
    Kalvfond
    Riven ost

    Gör så här
    Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.

    Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

    Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.

    Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.

  • Mamsingen

    Het Kyckling!

    4 pers.

    4 kycklingfiléer
    1 röd lök
    1 röd paprika
    1 vitlöksklyfta
    2 msk matfett
    1 tsk sambal olek
    ½ dl mango chutney
    5 dl grädde
    1 grönsaksbuljongtärning
    salt och peppar

    Finhacka löken, paprikan och vitlöken och fräs mjukt i matfett.

    Tillsätt sambal olek, mango chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 8 minuter.

    Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsfast form.

    Smaka av såsen och häll den över kycklingen.
    Strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 13 minuter

    Servera med jasminris eller potatisgratäng och önskade grönsaker.

  • Johannapanna

    Å vilka smaskiga recept! Får nog bli flera tjejmiddagar!

  • Johannapanna

    Kan passa på att bidra med en rätt som jag blev bjuden på för ett tag sen. Mycket god!

    Kyckling i pesto

    20+30 min i ugn
    600g kycklingfilé
    1msk rapsolja
    1tsk salt
    2krm nymald svartpeppar
    10 marinerade soltorkade tomater
    15 gröna oliver
    100g fetaost
    en halv dl pesto, gärna med chili
    2,5dl lätt grädde (eller vispgrädde)

    GÖR SÅ HÄR:
    1. sätt ugnen på 200 grader. bryn kycklingfilérna runt om i olja eller smör. krydda med salt och peppar. lägg kycklingfilérna i en ugnssäker form

    2. strimla tomaterna och skiva oliverna. strö tomater och oliver och smulad feta ost över kycklingen. blanda pesto och grädde och häll över kycklingen.

    3. tillaga mitt i ugnen, ca. 30 min. tills kycklingens innertempratur är 70 grader.

    4. servera med kokt pressad potatis

  • Fru U

    En enkel kycklingrätt gör du så här

    Du tar bacon och virar runt (kryddade) kycklingfiléer (sätt fast baconen med tandpetare om det behövs)

    Bryn kycklingen i stekpanna. Häll i några deciliter grädde (efter smak och hur mycket sås du vill ha) och smaksätt med chilisås

    Låt puttra i 15-20 minuter

    Smakar mumsfilibaba


    Live and let live
  • Lilaa

    Fläskfile gratäng

    bryn skivad fläskfile

    skär potatis och tomater i skivor

    varva sen potatis, kött, tomater och champinjoner i en form. Börja och avsluta med potatisen, strö riven ost på och häll över en massa grädde som har blivit kryddad med salt peppar och vitlök
    in ugen ca 175 g tills potatisen är mjuk

    jättegott med en sallad och bröd till man kan även ha paprika med i gratängen

  • elrovi

    Den här är god, (gör dubbel sats sås)

    Persikokyckling - till 4 personer

    4 stora kycklingfiléer
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk salt
    1 dl vetemjöl
    1 burk persikohalvor
    klippt persilja

    såsen
    2 dl creme fraiche
    1 dl vispgrädde
    1 dl persikospad
    1 msk soja kikkoman

    - Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Vänd kycklingen i krydd/mjöl blandningen. Bryn kycklingen i ca 15 min.
    - Lägg kycklingen i en form.
    - Lägg persikohalvorna på kycklingbitarna
    - Blanda ihop såsen och häll över kycklingen och persikohalvorna.
    - Ugn 225 grader i ca 20-25 min
    - Garnera med persilja. Servera kycklingen med ris eller pasta.

Svar på tråden God krämig rätt med kyckling eller fläskfilé?