Förgrädda pajdegen??
Gjorde precis en Tacopaj som blev super god men botten kändes inte riktigt färdig. Lyckades inte hitta någonstans hur länge man skulle förgrädda pajdegen.
Hur länge ska man förgrädda en pajdeg egentligen??
Gjorde precis en Tacopaj som blev super god men botten kändes inte riktigt färdig. Lyckades inte hitta någonstans hur länge man skulle förgrädda pajdegen.
Hur länge ska man förgrädda en pajdeg egentligen??
Jag brukar förgreädda ca 10min... Men det kanske beror på vad du använder för pajdegsrecept...
I mitt recept står det att man ska förgrädda hälften av den totala tiden om innehållet i pajen är blött.
Hoppas att det kan vara till ngn hjälp.
10 min brukar vara lagom, oavsett pajinnehåll. Vik folie ganska tajt längs med kanten som sjunker inte pajskalet ner på sidorna.
jag har två recept på det och inget av de ska förgräddas. Beror nog på degen för de är färdiga när tiden e klar.
Förgräddade ca 15 min kanske t.o.m lite längre och sedan köttfärs+andra ingredienser på och pajdegen är rätt så degig. Inte alls "hård" någonstans. Pajdegen bestod av 125g margarin,3dl mjöl och 2-3msk vatten. Hur gör ni er pajdeg? Kanske fungerar bättre med något annat recept?
Denna pajdeg behöver inte förgräddas. Vill du ha en ljus botten (t ex ost&skinkpaj) tar du bara bort grahamsmjölet och tar vetemjöl den dl med.
TACOPAJ
Pajdeg:
100 gr smör
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Nagga pajbotten ? behöver ej förgräddas
Fyllning:
500 gr nötfärs
1 påse tacomix kryddpulver
1 burk grön chili alt mixade jalapenos
3-4 tomater
1 burk lättcremefraiche
En påse riven ost
Bryn nötfärsen. Tillsätt påsen med tacopulver och rör om. Detta läggs i botten på pajskalet. Ovanpå detta breder du ut burken med grön chili och de skivade tomaterna över (alt tomater och sedan cremefraichen med mixade jalapenos i över.) Strö osten överst.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Grönsallad till.
Myten om den förgräddade pajdegen... ;)...
Jag har sett recept på exakt samma pajdeg (samma innehåll) där det i den ena varianten ska förgräddas i 10 minuter och i den andra ska stå i kylen i en timme..
Hela grejjen verkar nog mest handla om att degen inte ska "blandas" med det man tillagar och att den ska hålla sig till formens kanter eller nåt.. ;)