Kan man frysa tomatsås?
Jag tänkte göra köttbullar i tomatsås idag...har 1kg köttfärs så det kommer bli MYCKET!!
Är det nån som vet om det går bra att frysa??
Jag tänkte göra köttbullar i tomatsås idag...har 1kg köttfärs så det kommer bli MYCKET!!
Är det nån som vet om det går bra att frysa??
Ja visst.
Lägg gärna in receptet.
Det lät jättegott!
Ingredienser:
Köttbullesmet (på ett kilo)
2-3 st tetrapack passerade eller krossade tomater (beror på hur mycket sås man vill ha)
2-3 hönsbuljong och salt efter smak
Du rullar stora köttbullar av vanlig köttbullesmet och steker ordentlig yta på dom, dom ska inte bli klara i mitten utan stekas på hög värme.
Lägg ner dom stekta köttbullarna i dom passerade eller krossade tomaterna i en stor kastrull, släng i hönsbuljong och salt och gärna fettet efter stekningen av köttbullarna, sen låter man det puttra ca en halvtimma.
Serveras med ris. Gärna råris
Blir ca 10 portioner
MUMS!!!
Det blev såååå gott
Fick tipset av en jobbarkompis