• mysis78

    Kan man frysa couscous, ris, bulgur...

    ...pasta, och liknande?

  • Svar på tråden Kan man frysa couscous, ris, bulgur...
  • Mickis74

    Pasta blir inte så gott, men det går...

  • ÄlskadeUnge

    Ris fungerar jättebra att frysa, tycker till och med att det blir godare om man gör det. Pasta blir lätt torrt om man fryser och sen tinar i micron, cous cous och bulgur äter jag inte så det har jag ingen aning om, potatis däremot blir inte gott om man fryser det.

  • blonde redhead

    Det går att frysa allt av det. Däremot så är det godare om man använder det i wok, gratänger, steker det osv efter frysning än att bara äta det "vanligt", då det kan kännas torrt och tråkigt.

  • Eros Light Love

    Lyssna inte på dessa dårar.
    Nej, det går inte att frysa (pratar om ris).

  • blonde redhead

    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:10:29 följande:


    Lyssna inte på dessa dårar.Nej, det går inte att frysa (pratar om ris).
    Klart att det gör!
  • Eros Light Love

    blonde redhead skrev 2008-03-30 14:18:22 följande:


    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:10:29 följande:
    Klart att det gör!
    För det första känns det onödigt att frysa in något som kostar 1 krona per portion när smaken dessutom blir sämre.

    För det andra är jag iranier, med andra ord risconnaisseur och ingen ska ifrågasättam mig, punkt! =p
  • blonde redhead

    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:31:29 följande:


    blonde redhead skrev 2008-03-30 14:18:22 följande:
    För det första känns det onödigt att frysa in något som kostar 1 krona per portion när smaken dessutom blir sämre.För det andra är jag iranier, med andra ord risconnaisseur och ingen ska ifrågasättam mig, punkt! =p
    Jo det är ju bättre att slänga mat och konsumera mera och försämra klimatet till förljd av det.

    Och för det första så spelar det ingen roll var du kommer ifrån :p och för det andra så är min man är kock och har koll på det mesta i matväg, för det tredje så tänker vi på miljön
  • Eros Light Love

    Ja, om det smakar sämre.

    Klart det spelar roll var man kommer ifrån, att din man är kock betyder nada i sammanhanget ;)

    "Miljön, jag hatar miljön. Jag brukar åka till batteriinsamlingar och gräva ner dom i min trädgård" Lasse Lindroth

    =p

  • blonde redhead

    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:37:58 följande:


    Ja, om det smakar sämre.Klart det spelar roll var man kommer ifrån, att din man är kock betyder nada i sammanhanget ;)"Miljön, jag hatar miljön. Jag brukar åka till batteriinsamlingar och gräva ner dom i min trädgård" Lasse Lindroth=p
    Vad spelar det för roll var man kommer ifrån? Det betyder väl inte att du har exemplariska samklökar och vet hur ris tillagas?
  • Eros Light Love

    Det spelar jävligt stor roll.
    Jag är uppvuxen med att ris serveras till ALLA middagar samt att det tar minst 1 timme att få det perfekt.
    Tror du att svenskar som kockar sitt Uncle Ben´s ris i 5 minuter och sedan serverar skiten vet vad dom håller på med?

  • Eros Light Love

    Sorry, mitt ris är som natt och dag jämfört med andras. ;)

  • blonde redhead

    Uncel ben´s vet jag inte ens vad det är för något
    Och sedan är den mesta ris som kommer från iran besprutad, vilket jag inte kan förstå hur man kan äta. Vi äter kvalitet och högklassigt ris

    Så nej, det spelar ingen större roll

  • Eros Light Love

    Ris från Iran? Var hittar man det i Sverige? xD

  • SofiaEmmy

    ...*duckar*... jag har fryst ris och bulgur... när jag värmer det droppar jag lite olivolja så blir det gott att äta... jag vill inte ha några påhopp för att jag gör det... nejtack... det funkar bra för mig och jag tycker att det är gott... der räcker... ...

  • Trynträ

    Pasta och ris går bra att frysa. Cous cous betvivlar jag att det funkar med. Blir nog bara en stor klump då. Bulgur har jag inte testat.

  • Trynträ

    Det handlar inte om kostnaden utan om att slippa koka nytt ris till varje måltid. Tid är pengar.

    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:31:29 följande:


    blonde redhead skrev 2008-03-30 14:18:22 följande:
    För det första känns det onödigt att frysa in något som kostar 1 krona per portion när smaken dessutom blir sämre.För det andra är jag iranier, med andra ord risconnaisseur och ingen ska ifrågasättam mig, punkt! =p
  • Trynträ

    Puh!! Det lät riktigt jobbigt och tråkigt. Själv surfar jag hellre på FL än kokar ris dagarna i ända.

    Eros Light Love skrev 2008-03-30 14:41:46 följande:


    Det spelar jävligt stor roll.Jag är uppvuxen med att ris serveras till ALLA middagar samt att det tar minst 1 timme att få det perfekt.Tror du att svenskar som kockar sitt Uncle Ben´s ris i 5 minuter och sedan serverar skiten vet vad dom håller på med?
Svar på tråden Kan man frysa couscous, ris, bulgur...