• FiaLisa75

    Lättlagad och god bjudmat!

    Vi ska ha vänner hemma på middag på fredag kväll.
    Problemet är att jag har stillestånd i huvet.....
    Kan inte för mitt liv komma på vad vi ska bjuda på.
    Är det någon som har några tips?
    Det får gärna vara lättlagad men ändå smarrigt! Gärna gryta eller gratäng eller något annat smaskens.
    Alla idéer är välkomna

  • Svar på tråden Lättlagad och god bjudmat!
  • cid

    Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås och bandspagetti och wokade grönsaker..

  • FiaLisa75

    Åh, det lät ju supergott
    Har du något recept på det?

  • Magda

    Jag gjorde skomakarlåda på fläskfilé nu i helgen när jag hade gäster.

  • FiaLisa75

    Också en super-ide! Tar gärna recpetet på det också

  • gustafssons

    brukar köpa en halv lax...alltså med skinnet kvar, lägga på saltbäd . dill o citronskivor på in i ugnen, kokad potatis, kall sås med cremfraige rödlök och röd rom.
    Jättelätt å slipper passas och tillagas så mycke om man har mycke att göra.

    sallad=en påse med medelhavs mix..

    bus enkelt om man gillar lax.

  • solblomma5

    Det absolut enklaste man kan göra som ändå är mer än "vardagsmat" är att slänga in lite lax i ugnen. Vi brukar köra en "hel" halvsida med lax. Lite salt och citronpeppar bara, kanske också lite dill på. Och så nån god sås till och potatis- vansinnigt enkelt och otroligt gott!

  • Ia87

    Taco lasange är supergott och bra bjudmat.

    Köttfärs
    Tackrydda
    Tacosås ( smak av annanas)
    Tacobröd, mjuka
    Cream fraich
    Philadelfia ost
    riven ost
    tacochips

    Bryn köttfärs och häll i kryddan och såsen. Lägg ett bröd i en smord ugnsform och varva med köttfärsen. Blanda cream fraich och philadelfia osten och vanlig riven ost, Bred på ett lager längst upp, krossa tacochips och strö över.

    In i ugnen tills chipsen fått färg.
    Servera med en god sallad.

    Detta är farligt gott

  • Malin 79

    kyckling file men potatis gratäng och sallad enkelt och gott,,

    ta kycklingfile färsk eller frusen,, hällöver snata marias kyckling marinad och så vatten,, in i ugnen,, låt stå där tills dene genomstekt,, får vändas några gånger,,

    låt de sen svalna ett tag och sen skär i tunna skivor,, lättare att skära den då den e sval,,

    köper färdig potatisgratäng 2kg på påsemycke enkelt och så gott,,

    vanlig grön sallad med tomater,, gurka och rödlök,,lite olja lite salt,,

    tomater,,hackade vitlöksklyftor lite olja och salt blanda

    ja de e super gott,,

  • Magda

    Detta är till 4 pers.

    600 g fläskfilé, 1 cm tjocka skivor
    3 schalottenlökar, finhackade
    1 msk råsocker
    2 dl rött matlagningsvin
    3 dl kalvfond (utspädd)
    70 g bacon
    1 msk bladpersilja, finhackad

    potatismos till.

    Fräs löken i en kastrull, strö socker över och karamellisera lätt, tillsätt matlagningsvin och kalvfond och koka 5 -10 min.Stek fläskfilén och lägg upp på fat. Knaperstek baconet, tillsätt persiljan (jag använde champinjoner också) och rör ner i såsen. Häll över fläskfilén. Smaklig måltid!

  • cid

    TS
    parmakyckling med balsamicosås
    kyckling till alla personer (½ elle 1, beroende på hur matfriska folk är)
    Bryn med salt, peppar och oregano.
    Linda in i parmaskinka (1 skiva per kycklingbit) och lägg i en ugnsform.
    Blanda ihop matlagningsgrädde med pressad vitlök och balsamvinäger och kycklingfond (typ 3 msk fond och 2 msk vinäger) efter smak.
    Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca en kvart...
    Allt kan med andra ord förberedas fram till ugnsmomentet.
    Servera med bandspagetti och lite goda wokade grönsaker!

Svar på tråden Lättlagad och god bjudmat!