• Jannamia

    Jag ska ha 30-års kalas och ska bjuda på buffe, tips på goda recept?

    Det får gärna vara mat och desserter som går att förbereda någon dag innan.  Sällskapet är på ca 15 pers.  Bombardera mig med förslag!!! Mjölkfria recept välkommnas varmt eftersom 1 barn och 1 vuxen är mjölkallergiker.


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • Svar på tråden Jag ska ha 30-års kalas och ska bjuda på buffe, tips på goda recept?
  • VackertVäder

    Crustader med lite mögelost & hjortronsylt som du snabbvärmer 1 min i micron
    Grönsaker med dipp! Kan göras både med o utan laktos.

    Snittar med olika mumsiga innehåll.
    Kyckling tillagad i ugn invirad i bacon - gärna smaksatt med mango/jalapéno glaze

    Efterätter... kakor, bullar är ju alltid gott.
    Dippa frukt i choklad som du sen serverar på snyggt fat.

    Bara för att ge ett par förslag, får sluta nu innan jag blir hungrig

  • Jannamia

    Tack! Krustaderna lät goda,  dom lär jag pröva redan i helgen!


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • buffyla

    Något som är jättegott till lax, skinka och massa annat, är honunsmarinerad delikatesspotatis. Låter svårt men är hur lätt som helst!!
    Till 1 kg delikatesspotatis(finns färdiga påsar på tex maxi)
    Koka potais som vanligt
    2tsk flingsalt
    2msk honung
    1msk vitvinsvinäger
    2dl hackad bladpersilja

    Koka ihop salt, honung och vinäger.
    Vänd ner potatisen och strö över persiljan. Jättegott både kall och varm. Dessutom skitenkelt!!

    Lycka till!!

  • Jannamia

    Tack! Det lät inte dumt!


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • Kreolskan

    Tjälknöl, tunt skivad

    Potatissallad med potatis i skivor,gul lök, hårdkokta ägg i skivor, soltorkade tomater, olivolja, salt och peppar, lite kapris

    löjrom blandat med turkisk yoghurt och lite salt

    Hembakat bröd, smör, ostar

  • Stjärnstoft

    tyvärr inte mjölkfritt, men löjligt gott
    går att äta kalla, men absolut godast nygräddat:

    Smördegspuffar

    1 pkt smördegsplattor
    1 dl hackade svarta oliver
    1 pkt philadelphiaost naturell
    ca 10 hackade soltorkade tomater i olja
    1 ägg
    sesamfrön

    Blanda ihop oliver, ost och tomater
    låt plattorna tina lite ca 15-20 min,
    kavla ut och ta ut rundlar med ett större glas.
    Lägg på en klick fyllning, gör små piroger av rundlarna och tryck ihop kanten med gaffel
    pensla med ägg, sesamfrön och sen ca 200 graders ugn tills gyllenbruna

  • Bullmorsan

    Pastasallad är alltid gott o enkelt! Blanda pasta, sallad och gurka o ställ fram resten så får alla själv ta det de vill ha (tex majs, fetaost, oliver, purjolök, kyckling, tomater, salami, rökt skinka osv osv).

  • Annika78

    Jag puffar lite här, är också lite intresserad av tips på smårätter

    (Fyller också 30, men i höst )

  • Plutten Augusti07

    Jag tar examen om 2 månader och ska då ha buffe där vi bjuder på:

    Mousserande vin till välkomstdrink med frukter i, tunnbrödsrullar i väldigt små bitar med olika fyllningar (typ snittar)

    Buffébordet ska bestå av marinerad kassler, rostbiff, grillade kycklinglår, potatissallad, nypotatis, olika dressingar, två sallader, frukt (jordgubbar, vindruvor,carambole, mango och papaya), olika hembakade bröd, olika ostar. Till dryck blir det olika sorters cider, läsk, mineralvatten, öl och vitt vin.

    Till efterrätt tänkte jag skippa tårtan och ha gräddglass med varm hallonsås.

    Har haft denna buffe vid några tillfällen och det känns som om där är något för alla. När jag haft vegeterianer har jag gjort en ost och broccolipaj för dem

  • Plutten Augusti07

    Glömde ju! Snittarna kan även bytas ut mot chokladdoppade jordgubbar i mörk och vit choklad beroende på om det är säsong för dem

  • saknad  längtan

    Taco buffe. med blandat me tacobröd,köttfärs. skal, tacopaj, sallad ,diper, chips.. så kan du ha ngn god kladdkaka/tårta till fikat..

    Hoppas du får en lyckad fest vad du är bjuder på.. det blir nog bra ska du se..

  • bumse2

    Jag hade buffé på min 35 års kalas i lördags och då bjöd jag på:

    Dubbelmarinerad oxfilé
    Kall marinerad kycklingfilé
    3 sorters olika salami
    Parmaskinka
    Västerbottenpaj
    Sallad
    Potatissallad
    bröd, kex
    Hårdost, brie och cambozola
    Melon, färska fikon, jordgubbar, passionsfrukt och physalis.
    oliver och marinerad vitlök
    och till kaffet blev det schwarzwaldtårta och vienettaglass till de som inte åt tårta.

    Jag blev överröst med beröm för den goda maten, vilket var jättekul.

  • Annika78
    Svar på #12
    Åh vad gott det låter! Hur gjorde du den dubbelmarinerade oxfilén?
  • bumse2

    Dubbelmarinerad oxfilé

    800 g oxfilé (putsad)
    1 msk smör + 1 msk olja till stekning

    Marinad 1
    2 msk sojasås
    1 msk hoisinsås (asiatiska hyllan)
    1/2 tsk salt
    2 msk olja
    1 tsk socker

    Marinad 2
    1 dl vitvinsvinäger
    1/2 dl vatten
    2 dl olivolja
    1 tsk salt
    1 tsk socker
    1/2 tsk grovmalen svartpeppar
    1-2 finhackade vitlöksklyftor
    1 kruka finhackad persilja
    1/2 dl hackad kapris

    Gör så här:

    Dag 1: Blanda ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden. Knyt påsarna. Låt stå i kylen över natten.

    Dag 2: Sätt ugnen på 150°C. Ta ut oxfilén och torka av den. Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna.
    Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 30 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
    Blanda samman marinad 2.
    Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.

    Dag 3: Ta fram köttet innan gästerna kommit. Lägg över oxfiléskivorna på ett vackert fat. Skeda över marinaden.

  • Jannamia

    Åhh, så mycket gott! Mera, mera!!!Skrattande


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • Annika78

    Jag puffar en gång till och hoppas på fler fina recept

Svar på tråden Jag ska ha 30-års kalas och ska bjuda på buffe, tips på goda recept?