Denna tar lite längre tid:
Asiatisk kycklingfilégryta 4 portioner
4 kycklingfiléer
olja att steka i
salt, peppar
3 salladslökar
2 röda paprikor
2 tsk riven ingefära
1 tsk curry
2 msk sweet chillisås
400 g cocosmjölk (1 burk)
150 g champinjoner
1 kruka basilika
Risnudlar (alt. ris)
I orginalet var det ostronskivling, men vi tycker det är godare med champinjoner.
Skär kycklingen i 2 cm stora bitar.
Bryn dem gyllene i lite olja, Salta, peppara, lägg åt sidan.
Strimla salladslöken, tärna paprikan, riv ingefäran. Fräs i lite olja tillsammans med curry och sweet chillisås.
Tillsätt cocosmjölk och kyckling, låt koka i 5-6 min, smaka av.
Ansa svampen och tärna. Hacka basilikan. Fräs samman i olja. Salta och peppra. Strö över kycklinggrytan eller servera som tillbehör.
Koka risnudlarna.