Recept på en god maträtt med fläskfile?
Hej...
Är de nån som kan hjälpa mig? Jag vill ha ett gott recept som innehåller fläskfile.
Hej...
Är de nån som kan hjälpa mig? Jag vill ha ett gott recept som innehåller fläskfile.
Jag brukar steka fläskfilén och lök. Sedan gör jag en sås på matlagningsgrädde ketchup och lite senap. Kryddar med salt, vitpeppar, lite piffi och lite paprika. Sedan Blandar jag ihop fläskfileén, löken och såsen och serverar med ris.
Brukar även köra den här såsen till korvstroganoff.
detta är jätte gott!!!
fläskfilé 4 pers (för dom som älskar paprika)
700 grm filé
1 gul lök
200 grm champinjoner
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
salt å peppar
ostsås:
150 grm pikant ost(paprika)
2 ½ dl mat.grädde
i kdm cayennepeppar
salt å peppar
skär filén i skivor, stek.
hacka lök, skiva champ. strimla paprika. fräs löken och tillsätt champ,paprika och vitlök och stek ihop, salta å peppra.
lägg grönsakerna i en form och lägg filén över. rör ut ost med grädde och krydda med cayenne peppar.
häll över såsen å in i ugnen i 15 min i 225 grader.
servera med grönsallad och klyftpotatis.
Googla på kreolskans gryta, det är ruskigt gott.
Eller det här receptet:
www.hobbykocken.se/kott.html
Världens godaste: Thailändsk Fläskfilé
www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp
GREKISK PYTT I PANNA
Skiva fläskfilé i 1 cm tjocka skivor och lägg i marinad.
Låt stå 1 dygn.
Marinad:
1½ dl matolja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1½ tsk sambal oelek
2 msk soya
salt, svartpeppar och ½ tsk ingefära
Fyll en långpanna med:
Klyftpotatis ( Tips! Låt potatisen få vara i ugnen först
ca 5-20 min. )
Klyftad rödlök, 3 skivade tomater, Klyftad gul och röd paprika, Fläskfilén och marinaden.
Lägg fetaost över hela fyllningen och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Serveras med kall sås:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime ( saft )
svartpeppar, salt, örtkrydda
denna är bara sååå goood bör smakas!!!!!!!!!!
obs klyftpotatisen har man gjort själv ej färdiga klyftpotatisar..
Jag skivar fläskfilén, saltar och pepprar och steker den.
Lägger sedan i kantareller, och låter em steka med en stund.
Häll på grädde (okej, inte nyttigt) och en köttbuljongtärning.
Serveras med hemmagjord klyftpotatis, eller hasselbackspotatis.
Enkelt vardags/fredagsrecept;
http://www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b2761.html
Det är tex. receptet där det står kyckling/oxfilé (men det går utmärkt att ha fläskfilé) med saffranstagliatelle..
Annars är det gott att bara steka med salt/svartpeppar, ha vildrismix till och en gräddig sås med vit tryffel och vin i och servera med parmesanflingor.
Sandras skogspanna
4 port.
600 g fläskfilé
2 gula lökar
200 g valfri färsk svamp
smör
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk konc. kött- och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
färsk timjan
Gör så här
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell´vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon.
Det här är jätte gott!
Fläskfilégryta (4 pers)
500 g fläskfilé
3 paprikor i olika färger
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och vitpeppar
1½ dl köttbuljong
2 dl crème fraiche
2 tsk torkad timjan
hackad persilja
1 krm kajennpeppar
1 dl riven ost
Skär fläskfilén i skivor.
Kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar. Skala och hacka löken.
Bryn först köttet på båda sidor i lite olja. Salta och peppra. Ta upp det.
Fräs paprika och lök i olja under omrörning i en traktörpanna eller gryta.
Rör i buljong, crème fraiche, hackad timjan och kajennpeppar. Lägg i köttet.
Låt allt koka i några minuter. Rör ner osten.
Servera med tagliatelle eller ris.
Supersmarrigt och lätt..
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=575739
Superenkelt och supergott:
Gör så här:
Lägg färsk eller färsk fryst spenat i botten på en ugnssäker form, salta lätt. Lägg på skivad och lättstekt fläskfilé kryddad med ex allroundkrydda eller grillkrydda. Toppa med hemmagjord champinjonsås (vitsås med svamp brukar jag köra) och riven ost. In i ugnen i 225 grader tills rätten fått fin färg. Servera med kokt potatis. Mums!
super gott!!!!!!!!!
Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås
0,5 kg
fläskfilé(er)
240 g
pasta, Tagliatelle
10 st
champinjoner
2 msk
Touch of Taste Oxfond med Rödvin
2 dl
mellangrädde
2 dl
vatten
2 msk
fransk senap
2 st
vitlöksklyfta(or)
1 msk
färsk gräslök, finhackad
Tillagning:
1. Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.
2. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
3. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.
Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås och fräsch sallad
Fläskfilé baconbus
För 4 personer.
Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Fläskfilégryta
Tärna ner fläskfilé i mindre bitar (2-3 cm stora bitar), krydda i en bunke och bryn sedan tills dem fått lite lätt färg.
Häll över de färdig brynta bitarna i en stor gryta och häll på milda matlagningsgrädde (2 paket) och cream bonjour ost, en med taco smak och en med vitlökssmak. Rör ut och krydda (grillkrydda samt franska örter). Koka en stund. Häll i lite kalvbuljong och låt sedan stå och puttra ett litet tag till.
Fläskfilé i senap och ostsås
Ingredienser
4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst
Gör så här
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
Detta är snuskigt gott & enkelt!
Stek fläskfilén i margarin,salta & krydda (jag brukar använda kött & grillkrydda endast). Lägg dem i en ugnssäker form.
Smörstek kantareller, lägg dem i samma form som fläskfilén.
Häll över vispgrädde & riven ost.
In i ugnen på 200gradera tills den har fått fin färg. Ca 30 minuter brukar jag köra på. Servera med ris!
Fläskfilé à la Solvik
4 portioner
6-8 hg fläskfilé
salt
peppar
margarin
Sås:
3 dl creme fraiche eller vispgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk sherry
2 msk chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1 msk ljus fransk senap
3 tsk dragon
2 krm mald svartpeppar
lite cayennepeppar
Gör så här:
lägger till bland favoriter