Hur frysa grönsaker?
Sa att dom inte forlorar mkt naring, blir frostiga mm?
Sa att dom inte forlorar mkt naring, blir frostiga mm?
Du måste förvälla grönsakerna först. Redan där är det bra att tänka på att t.ex bara koka grönsakerna så att de blir precis mjuka. Näringsvärdet bibehålls bättre. Lägg c-vitaminrika grönsaker i kokande vatten. Syret i vattnet ska först koka bort så att inte c-vitaminerna blir förstörda.
Sen när du ska frysa in... Tänk på att du använder en förpackning som inte släpper igenom vatten och lukt, packa alltså med tättslutande lock tex. Fryspåse går också bra, tänk på att pressa ut luft ordentligt.
Frys in så snabbt som möjligt så att det inte bildas så mycket iskristaller. Vet du hur kallt du har i frysen? Det ska helst vara -25 när man fryser in, annars är det ok att frysen håller -18 grader. Vi har en infrysningsknapp på vår frys. Omfrysning är inte bra, då försämras bland annat näringsinnehåll och hållbarhet.
Lycka till!
Stort tack till dej!
Jag fick forklaringen fran nagon matkanal en gang men hade totalt glomt hur man gjorde!
Mega tack annu en gang! =)