• Aenglamark

    Koka broccolin innan man wokar?

    Har färsk broccoli som jag tänkte slänga ner i en wok, men borde jag koka den innan? Isåfall, hur länge kokar jag den?

    Tack!

  • Svar på tråden Koka broccolin innan man wokar?
  • Birgitta2

    Jag hade nog kokat den i 2-3 minuter (förvällt dom) och sen wokat.

  • hustomte

    Jag skulle blancha den, dvs slänga ner den i kokande vatten i en halv minut. bara för att vara säker på att allt blir varmt.

  • att vilja

    jag kokar inte min innan. men det är väl smaksak.

  • Kenzie

    Nej absolut inte. Det är ju godast när den är krispig.


    Älskade Theodor 060329
  • hustomte
    Kenzie skrev 2008-04-11 10:04:44 följande:
    Nej absolut inte. Det är ju godast när den är krispig.
    Blanchar man bara av den så blir den bara varm. Den behåller alla sina vitaminer och krispighet, men man är säker på att alla bitar blir varma!
  • Kenzie
    hustomte skrev 2008-04-11 10:17:56 följande:
    Blanchar man bara av den så blir den bara varm. Den behåller alla sina vitaminer och krispighet, men man är säker på att alla bitar blir varma!
    Bryter man broccolin i hyfsat små bitar blir dom garanterat genomvarma
    Älskade Theodor 060329
  • SoloYo

    Jag kokar inte broccolin. Gillar den krispig och fast.
    Dela den bara i mindre bitar så blir den garanterat varm precis som Kenzie nämnde.

  • VIP

    Jag tycker broccoli är svårt, det är ju superäckligt om den bara smälter i munnen. Iaf jag vill att det ska vara lite tuggmotstånd så jag slänger alltid ner den sist, några minuter innan allt är klart.

  • Aenglamark

    Nice, tack för svaren.
    Jag gör så att jag slänger i de okokta så det blir lite al dente.

    Nice.

    :]

Svar på tråden Koka broccolin innan man wokar?