Rolig variant på muffins?
Hej!
Jag tänkte baka muffins ikväll, och jag vill gärna ha förslag på roliga fyllningar eller smaksättningar från er! Har ni färdiga recept tas de tacksamt emot!
Tack på förhand!
Linda
Hej!
Jag tänkte baka muffins ikväll, och jag vill gärna ha förslag på roliga fyllningar eller smaksättningar från er! Har ni färdiga recept tas de tacksamt emot!
Tack på förhand!
Linda
Här finns massa kul!
www.dagensmuffin.se/
Oj, vad bra! Tack så mycket!
Blir nog det här receptet idag!
Vaniljcremefyllda hallon/pistage-muffins
Betyg: MVG
Snitt: 4,73
11 har röstat
12 portioner | Normalstora formar, 12 st/plåt
Källa: Robert Rosander | Foto: Emma Ljungqvist
________________________________________
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1/2 msk bakpulver
2 dl hallon
Marsansås
Hackade pistagenötter
________________________________________
Vispa samman ägg, socker och smält smör. Vispa sedan ihop det med mjölk, bakpulver och mjöl. Fyll formarna knappt till hälften med smet. Klicka sedan ut ca 1-2 tsk marsancreme i mitten och täck sedan nästan hela formen med smet. Lägg 3-5 hallon på smeten och strö över med hackade pistagenötter. Grädda på 225°C i mitten av ugnen i 12 min.
________________________________________
Och detta nästa gång!
Choklad, banan & rostade hasselnötsmuffins
125 g rumsvarmt smör (eller Arlas smör & rapsolja)
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora (eller 3 små) mogna bananer, mosade med gaffel
150 g grovhackad mörk choklad
80 g rostade hasselnötter, grovhackade
________________________________________
Sätt ugnen på 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min (passa dem så att de inte bränns. Skaka plåten de ligger på några gånger). Ta bort de skal som går att få bort, grovhacka.
Blanda i en bunke: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. I nästa bunke blandar du smör, socker och sirap och vispar pösigt. Blanda i äggen, ett i sänder. Om det skär sig gör det inget. De smakar likadant. Därefter blandar du i yoghurten, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Rör bara precis ihop det, inte mer.
Ställ bunken i kylskåp i en halvtimme (kan stå flera timmar. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen).
För snyggast form: sätt pappersformar inuti en teflonmuffinsform eller annan liknande. Dessutom slipper du diska. Grädda tills de känns klara eller ser klara ut (15-20 min). Prova med en sticka.