• La vegas

    Hej, enkel pajdeg?

    Hej på er!
    Undrar om ni kan ett bra pajdegsrecept till mat?
    Tänkte göra köttfärspaj i dag!

  • Svar på tråden Hej, enkel pajdeg?
  • Mysflint

    Nyttigare deg
    2.5 dl Dinkelmjöl
    100 g keso
    100 g smör

    Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.
    Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.

  • PerG

    Nu har du väl redan gjort degen.

    50g smör/margarin
    1½dl mjölk
    4dl mjöl

    Ganska (förhållandevis) nyttig och god..

  • La vegas

    Tackar för era pajrecept.........

    Jag ska pröva ett utav dem, jag misslyckades igen...snyft...
    jag älskar nämligen paj.
    Fattar inte att jag aldrig lyckas.
    Nej, jag ska pröva igen i eftermiddag stackas mina familjemedlemmar de får äta misslyckade pajer till höger o vänster. hhiii

  • PerG

    Vad blir misslyckat? Smak? Konsistens? Eller vad?

    La vegas skrev 2008-04-21 16:19:17 följande:


    Tackar för era pajrecept.........Jag ska pröva ett utav dem, jag misslyckades igen...snyft...jag älskar nämligen paj.Fattar inte att jag aldrig lyckas.Nej, jag ska pröva igen i eftermiddag stackas mina familjemedlemmar de får äta misslyckade pajer till höger o vänster. hhiii
  • PerG

    Vad är det som blir fel? Kan det vara att du inte knådar den tillräckligt? Blir den slät och fin? Använder du händerna, maskin eller en slev?

    La vegas skrev 2008-04-25 18:40:15 följande:


    Svar på #6konsistensen!
  • La vegas
    Svar på #8
    Jag använder både händerna o slev, jag har läst någonstans att man ska inte knåda degen. Degen blir seg och ibland torr.
  • Fru Indosaurie

    Misslyckas du med den här så är du duktig Cool

    150 g smör, 3dl vetemjöl, 2msk vatten.

    wow, ser att det var samma som ovan men med 25 g med smör
    jaja, supergod!

    nagga den, grädda i 200 grader  i 7 min och fyll sedan


    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • La vegas

    jaha, den får jag pröva. kan man ha till efterrättspaj?

  • Skarpa
    Fru Indosaurie skrev 2008-04-26 14:34:51 följande:
    Misslyckas du med den här så är du duktig 150 g smör, 3dl vetemjöl, 2msk vatten.wow, ser att det var samma som ovan men med 25 g med smör jaja, supergod!nagga den, grädda i 200 grader  i 7 min och fyll sedan
    Om man byter ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl i det receptet blir det ännu smaskigare när man gör matpaj
  • Jalapeno

    Häll mjölet i matberedaren
    skär kylskåpskallt smör i sockerbitsstora tärningar och lägg i
    kör några sekunder på full effekt tills allt är lite grynigt
    häll sedan i vattnet, minst lika iskallt medan du kör ytterligare några sekunder. SLuta innan allt åker runt som en klump.
    låt stå mint en timme i kulskåp

    såhär gör jag efter "annas kokbok". Hon menar att sprödast deg får man med minsta möjliga bearbetning.

  • bellanbus

    La vegas skrev 2008-04-26 15:23:59 följande:


    jaha, den får jag pröva. kan man ha till efterrättspaj?
    Att låta pajdegen vila i kylen en timme innan man ska använda den gör den extra fin och god!

    Jag brukar bara ta margarin och vetemjöl, ska jag ha den till efterrättspaj tar jag i strösocker, sen knådar jag ihop den till en klump, in i kylen.

    Jag är usel på att följa recept, jag gör alltid lite som jag själv tycker med det mesta, det blir bäst så tycker jag.
Svar på tråden Hej, enkel pajdeg?