• Jeda

    Kalvdans...??

    Eller råmjölkspannka som det oxå kallas. Bör jag undvika det nu när jag är gravid? Det är ju gjort på råmjölk som är opastöriserad,men den tillagas i ugnen och hettas alltså upp?

    Finns det kanske en bondmora här inne som vet?
    Älskar kalvdans och nu är jag så extremt sugen på det....

  • Svar på tråden Kalvdans...??
  • Bedhead

    Skulle tro att det är opastöriserat av bara satan och därför bör undvikas. Om man nu är den typ av person som går benhårt på rekommentationer. Jag vet en tjej som drack opast. mjölk som gravid, fick listeria och födde ett kärnfriskt barn. Det lär väl ha hänt rätt ofta förr.

  • signhild

    Man kan göra falsk kalvdans på mjölkpulver. Blir lite tunnare i smaken, men det är nästan samma sak!

  • Jeda
    Svar på #1
    Japp, den är opastöriserad som bara den.. Mjölken är helt orörd, bara nedkyld i princip.

    Men som cassandra86 skriver: den är ju upphettad.
  • Jeda

    Hur gör du den? jag är själv ganska kas på att gör kalvdans, men mamma gör jättegod


    signhild skrev 2008-04-17 18:46:43 följande:
    Man kan göra falsk kalvdans på mjölkpulver. Blir lite tunnare i smaken, men det är nästan samma sak!
  • La Lola

    Att pastörisera något innebär ju att upphetta något till minst 70 grader.


    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • listo

    Är den upphettat så blir det ju samma effekt som om den vore pastöriserad. Alltså helt okej.


    OBEY ME - and your life will be easier
Svar på tråden Kalvdans...??