• FruStolpe

    Er godaste jordgubbstårta fyllning.. :)

    Hejssan Hoppsan....

    Bästa och godaste jorgubbsfyllningar vill jag ha tips på...
    (ska baka tårta till helgen)
    Tusen tack för svar!

  • Svar på tråden Er godaste jordgubbstårta fyllning.. :)
  • Bettiz

    Jag tycker att godaste jordgubbstårtan är en sån vanlig med jordgubbssylt på ena lagret, vaniljkräm på andra lagret och grädde samt massa jordgubbar högst upp. Enkelt, snabbt och gott!

  • FruStolpe

    Ok... Låter jätte bra. Fast sylt äter varken jag eller mannen, så vi brukar mixa "färska" jorgubbar. Men vaniljkrämen låter mumsigt...

  • maey

    Oohh, älskar att göra med ett lager mosad banan blandat med grädde och ett lager vaniljkräm. Och så jordgubbar ovanpå...

  • FruStolpe
    maey skrev 2008-04-21 20:54:09 följande:
    Oohh, älskar att göra med ett lager mosad banan blandat med grädde och ett lager vaniljkräm. Och så jordgubbar ovanpå...
    mmmm!!! Hoppas det blir sommar snart så man får jordgubbar PÅRIKTIGT!!!
  • Mamsingen

    Kanske en jordgubbsmousse och färska jordgubbar på ena lagret och sen vaniljkräm på andra. Toppa med grädda och färska jordgubbar.

    Denna moussen är supergod och hemmalagat är ju alltid bäst

    Hallon - eller jordgubbsmousse
    Tips för att lyckas med den: Ha rumstempererade ingredienser (äggvita och jordgubbar och gärna grädden, om du vågar). Sen låter du gelatinet svalna lite innan du rör ner det i jordgubbsmoset, alternativt har i en skvätt grädde i den smälta gelatinet, så att det blir lite svalare. Tanken är att gelatinet inte ska få en temperaturchock och stelna på en gång.

    450g hallon eller jordgubbar. (Ca 1 liter.) -rumstempererade
    3 tsk pressad citronsaft
    4 blad gelatin
    1 äggvita
    1 dl socker
    1 ½ dl vispgrädde

    1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
    2. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta.
    3. Ha i 2 tsk citronsaft.
    4. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
    5. Vispa grädden inte allt för hårt.
    6. Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
    7. Rör ner gelantinet i bärpurén.
    8. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
    9. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag.
    10. Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat innan man kan fylla en tårta.

  • FruStolpe

    Det där lät jätte gott..
    Tack!!

  • Chivaz

    Jag brukar alltid göra ett lager med sylt och grädde (mosade jordgubbar i ditt fall då ni inte tycker om sylt) och ett lager med krossad annanas och vaniljkräm. Denna är alltid lika populär! Den blir lite friskare med annanas.

  • FruStolpe
    Chivaz skrev 2008-04-22 08:24:13 följande:
    Jag brukar alltid göra ett lager med sylt och grädde (mosade jordgubbar i ditt fall då ni inte tycker om sylt) och ett lager med krossad annanas och vaniljkräm. Denna är alltid lika populär! Den blir lite friskare med annanas.
    Ok, tack!!
  • Bohman

    mosade jordgubbar på¨na lagret
    o mosade bananer på adra..*mums*

  • mamma jenny

    Blanda mosade jordgubbar med vanilj kräm och lägg tjockt lager emellan båda lagren. Så himla gott.


    Stolt Mamma till snart 4 barn *L*
  • LAA

    Min svärfar gör världens godaste jordbgubbstårta. Som fyllning har han rabarber och vaniljkräm och ovanpå grädde och massvis med jordgubbar.

  • Jopphejdi

    Jag brukar göra jordgubbstårta med mascarponeost! Den är verkligen våldsgod!

    Brukar ta 1-2 burkar mascarponeost och blanda med några dl vispad grädde, socker och vaniljsocker. Allt efter smak (använder aldrig recept). På ena lagret har jag vaniljkräm och det andra färska jordgubbar samt lite mascarpone-smet. Brukar ta några msk med sockerdricka på bottnarna så de inte är så torra. Sen smetar du resterande mascarpone-smet runt tårtan. Dekorera med jordgubbar eller täck den med sp el marsipan!

  • FruStolpe
    Jopphejdi skrev 2008-04-22 13:49:01 följande:
    Jag brukar göra jordgubbstårta med mascarponeost! Den är verkligen våldsgod!Brukar ta 1-2 burkar mascarponeost och blanda med några dl vispad grädde, socker och vaniljsocker. Allt efter smak (använder aldrig recept). På ena lagret har jag vaniljkräm och det andra färska jordgubbar samt lite mascarpone-smet. Brukar ta några msk med sockerdricka på bottnarna så de inte är så torra. Sen smetar du resterande mascarpone-smet runt tårtan. Dekorera med jordgubbar eller täck den med sp el marsipan!
    Nu måste jag fråga...mascarponeost??? VAD är det?? Bor i finland, har aldrig hört om nåt sånt. Samma som Färskost, eller??
    Nu blir de glada igen när jag kommer till vår affär och ber om nåt "konstigt/nytt"... "Är det från ett svenskt recept igen?", fick jag höra sist.
  • Jopphejdi

    Mascarponeost är en italiensk färskost. Man använder den tex till tiramisu.
    God till både söta desserter och "vanlig" mat.

  • FruStolpe
    Jopphejdi skrev 2008-04-22 14:34:52 följande:
    Mascarponeost är en italiensk färskost. Man använder den tex till tiramisu. God till både söta desserter och "vanlig" mat.
    Ok! Tack...
Svar på tråden Er godaste jordgubbstårta fyllning.. :)