Grillpotatissallad? Har du något smarrigt recept att bjuda på?
I morgon är det valborg och vi ska grilla.
Är lite less på potatissallad på burk/låda.
Skulle vilja göra en smarrig hemlagad variant.
Har du ett sådant recept?
I morgon är det valborg och vi ska grilla.
Är lite less på potatissallad på burk/låda.
Skulle vilja göra en smarrig hemlagad variant.
Har du ett sådant recept?
Kokt färskpotatis
Örtagårsdressing (liten påse som man blandar med olja och vatten. Krydda lite extra med salt, vitpeppar och pressad vitlök)Häll över potatisen när den är ljummen.
Sallad (gärna färsk spenat, roccula, mangold osv..)
Fetaost
soltorkade tomater
körsbärtomater
gurka
paprika
rödlök
(ha i det som du tycker är gott)
Blanda allt med den ljummna potatisen. SÅ gott och fräscht!!!
om man vill kan man hälla i äpple och rödlök i potatissallad på burk... det har varit populärt när vi grillar
blev hungrig när jag läste receptet....
Kryddig potatissallad
6 port
Ingredienser
1 kg kokt potatis i bitar
2 röda paprikor i tärningar
1 finhackad schallotenlök
3 salladslökar i skivor
1 finhackad grön chilifrukt
2 finhackad vitlöksklyftor
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad, färsk basilika
1 msk finhackad persilja
3 msk matlagningsgrädde
3 msk majonnäs
2 tsk Dijonsenap
2 msk Ljus Sirap
Blanda samman grädde, majonnäs, senap och sirap i en skål. Lägg i potatisen och rör om. Lägg i övriga ingredienser och blanda väl.
OJ vad sugen på potatissallad jag blev nu!
Jag brukar göra en krämig potatissallad, där jag bara kokar potatis låter den svalna och tärnar den.
Som "sås" blandar jag cremé fraiche/gräddfil, dijonsenap, majonnäs, rödlök, kapris, gräslök, peppar och salt och rör samman med den kokta potatisen.
Sen brukar jag även göra en "grön" eller "fransk" potatissallad, där jag låter potatisen vara ljummen. Som dressing tar jag olivolja, vitvinsvinäger, blandade hackade färska örter (basilika, gräslök, dragon, persilja, mynta, salvia mm), rödlök! Supergott!
Fröken Sophia skrev 2008-04-29 15:46:54 följande:
Jag vill ha det enkelt o smakrikt.
Alltså färsk kokt pot i klyftor.'
Blanda olivolja el nåt som du gillar o i med en massa vitlök salt peppar o massor av färsk dill..Supergott=superenkelt
serveras ljummen
Jag gör en helt annan variant av grill potatis sallad då jag fått lite avsmak för den krämiga. Vill ha det fräscht och lätt på varma sköna sommardagar.
Jag marinerar först färskpotatisen i olivolja och citron i en plastpåse 15 minuter. Grillar dem sedan i ett par minuter. Blandar sedan med mozarella ost och ruccola sallad. En stor hit här hemma.
kom på en här förra sommaren, jättegod och fräsch.
Potatis i mindre bitar, kokt
Paprika gul är godast
avocado kan uteslutas
fetaost
rödlök
balsamvinäger
rapsolja
salt
svartpeppar
jättegott till grillat, blir godast om man låter den varma potatisen och rödlöken ligga och "dra" i vinegrätten ett tag först... Sen ska den vara riktigt kall...
Kokt potatis
Creme fraiche
Rödlök
Fetaost
Pesto
Salt
Peppar
ev soltorkade tomater
Het potatissallad
Ingredienser: 4 portioner
600 gr kokt skalad potatis
1 rödlök i ringar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl balsamicovinäger
0,5 dl hackad färsk basilika
3 msk finskuren gräslök
3 msk olivolja
2 msk kapris
1 strimlad röd paprika
1 tsk strösocker
0,5 tsk Tigersås eller tabasco
salt
svartpeppar
1. Koka upp vinäger och olivolja, tillsätt sedan lök, vitlök och paprika, låt de hela koka en minut.
2. Skiva potatisen i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen.
3: Blanda i gräslök, baslika, kapris och smaka av med tigersås, salt, peppar och socker.
Servera med stekt/grillat kött eller fisk.
Jag vet, inte det du frågade etfer men jag brukar göra en röra som inte är potatissallad.
Jag använder:
-1 st riven avrunnen/urpressad gurka (har funnit att potatispressen gör det snabbt och enkelt!)
-1 burk krossad ananas, också avrunnen som gurkan
-Ca 3 st skalade, fintärnade äpplen
-Crème fraiche till bra konsistens, kommer inte ihåg exakt, men 5 dl kanske
-Salt och peppar
Syrligt, frächt och otroligt gott!
Koka potatis med eller utan skal. Låt dem svalna och skär i mindre bitar. Blanda sedan med tomat, rödlök, gröna bönor, pressad vitlök, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Supergott.
Oj så många goda recept!
Nu har jag flera varianter att prova på i sommar!
Tack!