• Meus Veritas

    Hur får ni vaniljbullarna riktigt mjuka o goda?

    Tänkte jag skulle baka lite bullar idag men behöver lite hjälp.
    Känns som oftast jag ska göra bullar så är de bara mjuka o goda när dom är nybakade, hur gör ni för att få dom sådär mjuka o goda även som kalla.

    Tänkte göra några med kanel men flest med vanilj, brukar använda smör och vaniljsocker i dom, vad använder ni andra??

    Tack för snabb hjälp

  • Svar på tråden Hur får ni vaniljbullarna riktigt mjuka o goda?
  • Abrakadabra

    Ett tips är att använda vit sirap (inte ljus utan vit) istället för socker. Bullarna blir mycket mjukare då.

    Sen är det väl förstås viktigt att bullarna får svalna under bakduk så att inte all fukt ångar ur och att du lägger in dem i påsar så snart de har svalnat.

  • Meus Veritas
    Abrakadabra skrev 2008-04-30 12:53:36 följande:
    Ett tips är att använda vit sirap (inte ljus utan vit) istället för socker. Bullarna blir mycket mjukare då.Sen är det väl förstås viktigt att bullarna får svalna under bakduk så att inte all fukt ångar ur och att du lägger in dem i påsar så snart de har svalnat.
    Har ingen vit sirap hemma

    Men de får alltid svala under bakduk o åker alltid ner i påsar när de svalnat, men de blir ändå inte så där jätte mjuka o goda----
  • nyponsoppa

    använd inga light o lätt produkter, det ska vara riktigt smör, röd mjölk etc... då tycker jag dom blir mjukare o saftigare


    ♥Stolt mamma till Alicia♥
  • ceeh

    Jag brukar lägga in dem i fryspåsar medans de fortfarande är lite halvvarma och sen rakt in i frysen. När man sen tar ut dem ur frysen och tinar dem (ej ugn/micro) är de mjuka och saftiga. De som jag sparar för dagen att äta på kvälen jag bakat åker också in å påse medans de är halvvarma och de håller sig mjuka och fina också. Har vanlig bulldeg.. den som står på baksidan av mjölpaketet.... Lägger dock på lite jästid båda äsningarna.

  • Midsommarafton 77

    Jag gör ibland mina vaniljbullar och fyller dem med vaniljkräm.
    Kavlar ut degen och skär ut fyrkanter och lägger en klick kräm i mitten och viker hörnen mot mitten och lägger sidan med hörnen underst på bakplåspappret.

  • Jannamia

     Hemligheten i att få saftiga och välsmakande bullar är att ersätta en del av mjölken i degen med grädde och att inte snåla med fyllningen. Mycket smör och socker  ska det vara!


    Kanelbullar  
    Ingredienser                                          
    1.3 liter vetemjöl
    1 st ägg
    1 tsk kardemumma
    1 dl socker
    0.5 tsk salt
    5 dl mellangrädde
    150 g smör
    50 g jäst

    Fyllning:
    200 g smör
    4 dl florsocker
    4 dl vaniljkräm
    2 dl kokos
    Gör så här
    Smula ner jästen i en degbunke.
    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till fingervarmt, ca 37°C.
    Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.
    Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och det mesta av mjölet.
    Arbeta degen smidig , när den släpper bunkens kanter är den färdig. Omkring 5 minuter med maskin och 10 minuter för hand.
    Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter.
    Fyllningen:
    Rör smör och florsocker vitt och poröst.
    Tillsätt vaniljkrämen lite i taget under omrörning, samt kokosflingorna.

    Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet och knåda degen smidig.
    Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en rektangulär platta,  lägg på fyllningen, rulla sedan samman degplattorna från långsidan.
    Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar.
    Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 20-30 minuter.
    Värm under tiden ugnen till 250°C.
    Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker.
    Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
    Låt kallna under bakduk.
    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • lilarina

    mitt bästa tips på vaniljbullar,använd lidl vaniljsås,)bara strö pulvret över socker o smöret.
    blir kanon god smak
    kram mej

  • Marylo

    bra tråd jag har också problem med bullarna
    mer tips tack!!!

    blir s¨sugen på att baka när jag läser alla smarriga tips!!

  • Barbabok

    Riven mandelmassa ger supermjuka och goda bullar, om man gillar smaken förstås, men det passar perfekt runt Lucia!


    Det är i motvind som drakarna flyger
Svar på tråden Hur får ni vaniljbullarna riktigt mjuka o goda?