• ANOF

    Egen potatissallad?

    Är det någon som gör egen potatissallad? Jag brukar göra med majonnäs o cream fraish, hälften hälften, och sen lite annat i.

  • Svar på tråden Egen potatissallad?
  • listo

    Det blir väldigt gott också om man gör fransk potatissallad, d.v.s. med vinägrett istället för en gräddig sås. vi gör sån ibland och strimlar då ner lök och hackar ner färska örter och så på med vinägrett medan potatisen är ljummen.


    OBEY ME - and your life will be easier
  • Seven of Nine

    Ja, fransk potatissallad är underbart gott! Jag brukar hälla dijonsenap i vinägretten. I själva salladen blandar man med fördel i kapris och rödlök.

  • grådis

    Färskpotatis, koka o dela
    Ruccola , eller spenat- el mangoldskott el Mache´,beroende på vad som finns i trädgårdslandet/affären
    Schalottenlök, finhackad
    Sockerärt/salladsärt, delad
    Körsbärstomater, delade
    Fetaost, tärnad
    Avokado, skivad eller tärnad

    Sen kan det variera beroende på vad som finns hemma; melon, paprika,gurka, rädisor osv

    Blandar man ihop fetan när potatisen är ljummen så blir det krämigt så det räcker.

    superenkelt och gott

  • VulgusProfanum

    *antecknar*
    Jag älskar potatissallad
    Mamma gör en väldigt god där hon använder sig av purjolök, skivad kokt potatis, filmjölk, cremefraiche och lite majonäs. *dregglar*


    Beauty fades Dumb is forever!
  • grådis

    Sen kryddar man givetvis...salt, peppar, salladskrydda, kanske färska örter om man har tillgång till det

  • VulgusProfanum

    Åh guh så gott.
    Jag ska absolut prova alla recepten. Passar ju ypperligt till grillning i vårsolen


    Beauty fades Dumb is forever!
  • Nina1982

    jag gör en utan kladd... har skrivti den i fler trådar här som handlar om potatis...

    Potatis kokt, i mindre bitar
    Paprika gul är godast
    rödlök
    fetaost
    avocado kan uteslutas
    balsamvinäger
    rapsolja
    salt
    svartpeppar

    blandas ihop till lagom konsistens, ibörjan tog jag alldeles för lite dressing, potatisen suger upp ganska mycket. Man kan också låta potatisen kallna i dressingen med rödlök, blir jättegott. Serveras kallt till grillat eller en köttbit/kyckling
    Smaskens!

  • sammetrocker

    Tärnad kokt kall potatis, tärnad guska och hackad gul lök. Lika delar cremefraiche och matyoghurt. Salt å peppear.
    Superenkelt å Jättegott!

  • Husali

    Gräddfil, rödlök, dill, gräslök, liten klick kaviar, liten klick senap, eventuellt ett rivet äpple/hackat ägg. Fungerar lika bra till potatis sallad som till fisk!

    Lite salt och peppar också, såklart. Kanske en skvätt citron, man får smaka av.

  • Twid

    *lägger i favoriter*

    vilken kanon bra tråd så här till grill sässongen! kanon!
    jag hatar verkligen köpt potatis sallad.. blä den är så vidrig.
    vi brukar göra den så kallade franska potatissalladen!

    eller så brukar vi göra en med någon form av cremefraiche.
    skit enkelt!

    potatis i tärningar (vi fuskar ibland med sån som fins på burk )
    en burk majs, rödlök och cremefraiche. salt peppar och sen kryddor och örter som man känner för!

  • LuMa

    Äppel och saltgurka är jättegott att ha i också! *tipsar*

  • Cheera

    Jag blandar:
    Gräddfil
    Gräslök
    Purjolök
    Salladslök (blasten bara)
    Kapris
    Salt och vitpeppar.

    Kottar potatisen innan jag kokar den.
    Hackar allt utom kaprisen i små, små bitar.
    Mamma brukar ha i en lien klick majonäs, men det tycker inte jag om så jag kör utan.

    Brukar även göra en utan gräddfil.

    Färskpotatis som är så små att man kan dela dom på hälften bara.
    Gräslök
    Purjolök
    Charlottenlök
    Olivolja
    Lite pressad citron
    Salt
    (Har för mig att jag hade i färsk dill eller persilja, men jag minns inte).

  • Dålig fantasi

    grönt äpple
    kapris
    vit saltgurka
    purjolök
    dill
    lite dijonsenap
    gräddfil
    majonnäs
    peppar och örtsalt

  • Surkatt
    Cheera skrev 2008-05-02 14:26:10 följande:
    [citat]
    Kottar potatisen innan jag kokar den

    Vad är kottar?
  • Dålig fantasi

    och (färsk)potatis såklart!

  • Cheera
    Surkatt skrev 2008-05-02 14:28:08 följande:
    [citat]Kottar potatisen innan jag kokar denVad är kottar?
    Hackar....typ, blir som tärningar.
  • Ellasario

    Jag gjorde potatissallad idag innehållande följande:

    Först skivad sedan kokt och nerkyld fast potatis
    Finhackad gul lök
    Finhackad röd lök
    Finhackat äpple
    Creme fraiche
    Naturell Yoghurt
    Lite socker
    Salt
    Nymalen svartpeppar
    Lite dijonsenap
    Skånsk senap

    Mums filibabba säger ja bara :D

    Brukar även göra med olivolja, citron och färska örter..och SnP =)

  • Surkatt

    hahaha, okej...

    *dum stockholmare*

  • ANOF

    Det var många bra tips.
    Jag brukar ibland göra av majonnäs och turkisk youghurt. Det brukar bli väldigt bra.

  • Intelligenti pauca
    listoplisto skrev 2008-05-02 11:54:08 följande:
    Det blir väldigt gott också om man gör fransk potatissallad, d.v.s. med vinägrett istället för en gräddig sås. vi gör sån ibland och strimlar då ner lök och hackar ner färska örter och så på med vinägrett medan potatisen är ljummen.
    Den är inte alls helt fel.I mitt tycke nästan godare än den andra varianten
    För den som är intelligent räcker det med få ord
Svar på tråden Egen potatissallad?