Bröd med bakpulver
Finns det nån som har nått recept förutom scones som man kan baka på bakpulver istället för jäst?
Finns det nån som har nått recept förutom scones som man kan baka på bakpulver istället för jäst?
Scones är det enda jag kommer på. Problemet med bakpulver-bröd är väl den korta hållbarheten, det är nog därför man inte bakar med det antar jag. Det smakar ju inte gott längre efter bara några timmar.
Finns ju massa bröd man bakar på bikarbonat (är väl ungefär detsamma som bakpulver). Perfekt om man som jag tycker jäsning och annat som tar tid är jobbigt
Jag brukar göra filmjölkslimpa, finns massa varianter på nätet. Jag gillar den nyttiga varianten utan sötning:
Ingredienser:
5 dl ljust lantbrödsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 dl vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 halvmogen banan
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt filmjölken och
sist den mosade bananen. Häll smeten i en lätt smord avlång
form, cirka en och en halv liter. Grädda i nedre delen av ugnen
i cirka en timme på 175 grader.
Låt brödet stå några minuter i formen innan det stjälps upp och får kallna på galler.
Blir kompakt och rätt "degigt", vilket jag gillar.