• Izamoon

    Bröd med bakpulver

    Finns det nån som har nått recept förutom scones som man kan baka på bakpulver istället för jäst?

  • Svar på tråden Bröd med bakpulver
  • Maria40

    Scones är det enda jag kommer på. Problemet med bakpulver-bröd är väl den korta hållbarheten, det är nog därför man inte bakar med det antar jag. Det smakar ju inte gott längre efter bara några timmar.

  • Moonstone

    Finns ju massa bröd man bakar på bikarbonat (är väl ungefär detsamma som bakpulver). Perfekt om man som jag tycker jäsning och annat som tar tid är jobbigt

    Jag brukar göra filmjölkslimpa, finns massa varianter på nätet. Jag gillar den nyttiga varianten utan sötning:

    Ingredienser:
    5 dl ljust lantbrödsmjöl
    1/2 dl rågkross
    1/2 dl vetekross
    1 dl vetekli
    1/2 dl solroskärnor
    1 tsk salt
    1/2 msk bikarbonat
    5 dl filmjölk
    1 halvmogen banan
    Gör så här:
    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt filmjölken och
    sist den mosade bananen. Häll smeten i en lätt smord avlång
    form, cirka en och en halv liter. Grädda i nedre delen av ugnen
    i cirka en timme på 175 grader.
    Låt brödet stå några minuter i formen innan det stjälps upp och får kallna på galler.

    Blir kompakt och rätt "degigt", vilket jag gillar.

Svar på tråden Bröd med bakpulver