Fläskstek snabbt svar.
jag tog min fläskstek och marinerade den över natten nu undrar jag för att få bästa och saftigaste resultatet hur ska jag då tillaga den. Vill såklart att den ska vara mör och fin.
jag tog min fläskstek och marinerade den över natten nu undrar jag för att få bästa och saftigaste resultatet hur ska jag då tillaga den. Vill såklart att den ska vara mör och fin.
Stek den i riktigt het panna, då stänger du in saften (eftersom det blir en stekyta) Lägg inte i den innan pannan är riktigt het!
Sen steker du klart den i ugnen, var noga med att tempa den så tar du ut den exakt när den har rätt temperatur, kör du den längre blir den torr.
Lycka till! :D
Jag brukar bryna på min stek så den får lite fin färg sen in i ugnen.
Ju lägre temperatur i ugnen, desto längre tillagningstid men även desto saftigare kött. Använd termometer!
Oh, glömde att skriva: Låt steken vila under aluminiumfolie efter att den är klar.
Tack för alla snabba svar. :)