Festmat som kan förberedas (gärna frysas)?
Allergier: fisk/skaldjur samt gluten
30-års fest med Hollywood tema. Vad ska man äta då?
Allergier: fisk/skaldjur samt gluten
30-års fest med Hollywood tema. Vad ska man äta då?
Vet inte om detta är så "Hollywoodigt"
men jä***ar vilken god gratäng detta är. Den går jättebra att frysa också.
Helt underbar kycklinggratäng
För 4 personer.
Ingredienser
1 grillad kyckling
Margarin till stekning
1 röd paprika, hackad
1 purjolök, skivad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad
1 - 2 syrliga äpplen, skalade och hackade
1 - 2 burkar champinjoner, eller färska
3 dl crème fraiche
3 dl grädde
1/2-1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
5 dl jasminris
Riven ost
Cocktailtomater
Gör så här
Koka jasminriset och låt det sedan svalna.
Rensa och bena ur kycklingen, skär den i bitar.
Smält margarin i en kasrull och fräs lök, vilök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något.
Häll över grädde, crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar. Rör om väl och puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt kycklingköttet och puttra ca 4 minuter. Bred det kokta riset i en smord form. Bred över kycklingröran, strö på ost och cocktailtomater.
Gratinera (225 gr) mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomhet.
PS. Receptet ovan är till en mindre gratängform, ca 30x40 cm.
Tänkte du göra buffé eller 3-rätters?
Hollywood... vill du ha lyxig känsla då?
Här kommer lite förslag fria från gluten och fisk/skaldjur:
puffar