Varför frostig mat i frysen?
Varför blir vår mat frostig i frysen?
Ni vet vit frostig, även ny mat iöppnad blir det ibland
Är det för att vi behöver frosta av?
Så "hushållig" är jag... ;)
Varför blir vår mat frostig i frysen?
Ni vet vit frostig, även ny mat iöppnad blir det ibland
Är det för att vi behöver frosta av?
Så "hushållig" är jag... ;)
Jag tror det är för att maten satts in innan den varit helt kall. Ångan har blivit iskristaller.
Det kan ev vara så att en list är trasig/otät och behöver bytas.
Men ... nu pratar vi inte fryst mat som jag tillagat, utan korv, frysta grönsaker tex.
skit irriterande=)
Du kan ju prova. Om listerna är otäta så blir det rätt snabbt ny isbildning i frysen.
ok, tack så mkt=)
Lycka till!
Tror att något är otätt alternativt så har ni inte tillräckligt bråttom när ni packar in...
Även så kan det nog vara att maten hunnit tina en del från affären och kondens bildats på innehållet, när det fryser igen så blir det vit ("frost"). Handla frysvarorna sist när ni är i butiken, packa sedan i kylväska med kylklamp...
Har ni mycket is påbyggnad på kylrören innuti? DÅ behöver ni frosta av... Inte för att maten blir lite vit... Frostar ni av (dvs tar ut matvarorna igen och tar bort all is) och sätter in matvarorna igen så kommer ni säkerligen få mer vit mat... (pga att det kondenseras ut fukt på matvarorna i "rumstemperatur" och sedan fryser igen när du läggger in det...