• Esping

    Snittar/plockmat som går att förbereda

    Min man och jag ska ha fest för ca 30 personer och ska bjuda på snittar och mingel. Vi tänker catera snittar, men vill gärna 'dryga ut' dom med några enklare snittar som vi kan förbereda själva.

    Är det ngn som har några förslag? Det vi tänkt på hittills är
    parmesanchips
    lax- och pepparrotsrulle som man kan frysa
    tunnbrödrulle med renkött -''-

  • Svar på tråden Snittar/plockmat som går att förbereda
  • Ann Lee
    Skagensnittar
    250 g skalade räkor, hackade
    1 paket crabsticks/surimisticks/crabfish, hackade
    1/2 rödlök, hackad
    1 näve dill
    Några matskedar majonnäs
    1 dl creme fraiche
    salt och peppar

    Bre ut på tunnbröd och rulla ihop och skär i snittar.

    Chevréblad 40 st
    3 frysta smördegsplattor
    200 g chevréost
    1/2 dl matl.yogurt
    1 krm salt
    1 1/2 msk färsk hackad rosmarin eller 1 1/2 tsk torkad

    Halvtina och kavla ut smördegsplattorna till 18*18 cm. Lägg över dem på bakplåtspapper. Rör ihop chevre, matl.yogurt, salt och rosmarin. Bred chevrékrämen på smördegen och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter i 225 grader. Skär smördegen i bitar och servera.
Svar på tråden Snittar/plockmat som går att förbereda