• SophiaLa

    Ätit rå Halloumi, bör jag vara orolig??

    Hej,

    Läste att man kan äta Halloumi om den hettas upp över 70 grader, jag åt grillad till middag. Men jag åt även lite rå innan middagen, den var pastoriserad áv märket Fontana? Bör man vara orolig att jag åt den utan att den var upphettad?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Ätit rå Halloumi, bör jag vara orolig??
  • kaksmulan

    Nä det är nog ingen fara. Man ska helst inte äta opastöriserad ost men sannorlikheten att det är listeria i den är ganska liten.


    Felixens♥ och Ellendellens ♥ stolta mamma, alias kaksmulan!
  • CarlHerman

    Jag har också ätit rå halloumi, är inte orolig. Det är om man vill vara extra försiktig man kan hetta upp den, livsmedelsverket avråder inte alls från kall halloumi på samma sätt som de t ex avråder från icke uppvärmd mögelost. Samma sak gäller bl a mozzarella. De hettas upp tillräckligt mkt vid tillverkningen för att ev. bakterier ska dö.
    Kolla denna länken så förstår du hur jag menar. Läs framförallt stycket precis före "fisk och skaldjur".
    www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV

    Kaksmulan: Varför tjata om opastöriserad? Ts skriver ju att den var pastöriserad.

Svar på tråden Ätit rå Halloumi, bör jag vara orolig??