Kan man ha hemmagjord saft i petflaskor eller gamla saftflaskor?
Använder Atamon som konserveringsmedel.
Går det eller måste det vara glasflaskor? Om de står svalt i typ jordkällare?
Tack för hjälpen!
Använder Atamon som konserveringsmedel.
Går det eller måste det vara glasflaskor? Om de står svalt i typ jordkällare?
Tack för hjälpen!
Petflaskor har jag bara använt för saft jag fryser (typ fläderblomssaft).
Gamla saftflaskor är för mig glasflaskor
Flaskor som jag ska tappa saft på (för förvaring i matkällare och dylikt) vill jag kunna ha varma/heta vid tappningen, och det skulle jag inte göra med platsflaskor. (Jag har å andra sidan aldrig använt atamon - vet inte ens riktigt vad det är )
Jag vet inte om man KAN eller inte, men min svärmor brukar göra saft som hon fryser in i glassbunkar. När hon sedan ska ha saften så tinar hon den och häller över i en petflaska (som hon kokat rent innan).
Hur blir petflaskor i frysen?
Atamon är ett konserveringsmedel som man rör ned i saft, mos och sylt.
pet flaskor funkar i brist på annat... glas är bättre.. men se till att diska ur dem noga och skölj flaskan och korken med konserveringsmedel så håller de allt... det dummaste är att flaskan blir lite mjuk då saften är varm..
Min mamma brukar använda mjölkkartinger...fryser dock in det