• marial82

    Mat med keso i?

    sitter och äter frukost, keso, fetaost, skinka och tomat, mumms! =)

    funderar nu på om man kan använda keso till matlagning och om någon har något smarrigt recept isf?

  • Svar på tråden Mat med keso i?
  • TuSSen09

    man kan väl göra typ vegitarisk lasage med keso i och sen auberguin... (istället för plattor) typ krossade tomater och spenat som fyllning!

  • Miss Lau

    Viu brukar ha keso i lasagne (med broccoli och spenat blandat med keson), i plättar (mixat till en smet) och i biffar (tillsammans med morötter, lök, bönor eller vad vi har hemma).

  • marial82

    så man kan i stort sett ha i keso i vad man vill?

  • Helena o Mattias

    Jag brukar göra en omelett med keso. Fräs lite grönsaker, salta o peppra, vispa 3 ägg, ½dl vatten, 250gr keso o häll över i stekpannan.

  • Silverkatten06

    stek lite kyckling med tacokrydda, fräs lite paprika, rödlök. Lägg på ett tortillabröd tillsammans med keso som du viker dubbelt och steker. Servera med grönsaker, gräddfil o salsa!

  • Kofttanten

    Vet att jag hade ett recept på pizza där man bytt ut lite av den vanliga osten mot keso. Det är nog bara att prova sig fram.
    Denna paj är också god:

    Saftig och matig men ändå lätt paj.

    Ingredienser
    4-6 port
    Pajdeg:
    2 1/2 dl vetemjöl
    75 g smör
    3/4 dl Kesella lätt

    Fyllning:
    3 ägg
    250 g cottage cheese, KESO® chili (ev. mer)
    200 g skalade räkor (eller kyckling)
    2 dl riven lagrad ost

    Gör så här
    Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.

  • marial82

    mmm tack för alla tips!

    någon som vet om det är gott att ha messmör i mat då?

  • Glenda Glad

    Jag har keso som fyllning i bakpotatis. Kan vara ok som nödlösning till pasta också.

  • Ann Lee
    marial82 skrev 2008-05-20 13:44:54 följande:
    mmm tack för alla tips!någon som vet om det är gott att ha messmör i mat då?
    Min man brukar göra en sås på messmör som serveras till fisk.
  • Ann Lee
    CeciliaB skrev 2008-05-20 22:26:27 följande:
    Kesobullar.....Sjukt gott!Bästa kalasmaten! =)Med sallad å dressing...
    Kan man få receptet? Oskyldig
  • 0602

    detta är en favorit hemma hos oss......

    Kyckling med keso/pesto täcke

    1 kg kyckling
    Rökt påläggsskinka
    1 burk pesto
    1 stor burk keso
    2 vitlöksklyftor
    salt och peppar

    Skär sönder kycklingfileerna och lägg dem i en ugnssäker form ,
    skär skinkan i mindre bitar och strö över kycklingen
    Blanda ihop keso , pesto , vitlök , salt och peppar och bred över kycklingen.
    Ställ in i ugnen 225 grader i ca 45 minuter

  • CeciliaB

    Kesobullar!
    Deg:
    200g Keso
    4dl Vete mjöl
    1 ½ tsk Bak pulver
    200g Smör
    ½ tsk salt

    Fyllning:
    Tunntskivad kassler el rökt skinka.
    Ost, gärna med smak.

    Kavla ut degen som om du skulle göra kanelbullar, efter att den fått vila ca 40 min.
    Täck degen med skinka och ost efter smak,
    Rulla ihop och skiva ca 1,5 cm breda skivor.
    Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    En skiva ost och lite timjan och sedan in i ugnen.

    225´c
    Ca 20 Min

    Kan frysas och senad tinas i ugnen.

    serveras med sallad ocg dressing.

    Kanon gott!

Svar på tråden Mat med keso i?