Mat med keso i?
sitter och äter frukost, keso, fetaost, skinka och tomat, mumms! =)
funderar nu på om man kan använda keso till matlagning och om någon har något smarrigt recept isf?
sitter och äter frukost, keso, fetaost, skinka och tomat, mumms! =)
funderar nu på om man kan använda keso till matlagning och om någon har något smarrigt recept isf?
man kan väl göra typ vegitarisk lasage med keso i och sen auberguin... (istället för plattor) typ krossade tomater och spenat som fyllning!
Viu brukar ha keso i lasagne (med broccoli och spenat blandat med keson), i plättar (mixat till en smet) och i biffar (tillsammans med morötter, lök, bönor eller vad vi har hemma).
så man kan i stort sett ha i keso i vad man vill?
Jag brukar göra en omelett med keso. Fräs lite grönsaker, salta o peppra, vispa 3 ägg, ½dl vatten, 250gr keso o häll över i stekpannan.
stek lite kyckling med tacokrydda, fräs lite paprika, rödlök. Lägg på ett tortillabröd tillsammans med keso som du viker dubbelt och steker. Servera med grönsaker, gräddfil o salsa!
Vet att jag hade ett recept på pizza där man bytt ut lite av den vanliga osten mot keso. Det är nog bara att prova sig fram.
Denna paj är också god:
Saftig och matig men ändå lätt paj.
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO® chili (ev. mer)
200 g skalade räkor (eller kyckling)
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.
mmm tack för alla tips!
någon som vet om det är gott att ha messmör i mat då?
Jag har keso som fyllning i bakpotatis. Kan vara ok som nödlösning till pasta också.
Kesobullar.....
Sjukt gott!
Bästa kalasmaten! =)
Med sallad å dressing...
absolut! skriver in de när jag kommer hem sen! =)
detta är en favorit hemma hos oss......
Kyckling med keso/pesto täcke
1 kg kyckling
Rökt påläggsskinka
1 burk pesto
1 stor burk keso
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Skär sönder kycklingfileerna och lägg dem i en ugnssäker form ,
skär skinkan i mindre bitar och strö över kycklingen
Blanda ihop keso , pesto , vitlök , salt och peppar och bred över kycklingen.
Ställ in i ugnen 225 grader i ca 45 minuter
Kesobullar!
Deg:
200g Keso
4dl Vete mjöl
1 ½ tsk Bak pulver
200g Smör
½ tsk salt
Fyllning:
Tunntskivad kassler el rökt skinka.
Ost, gärna med smak.
Kavla ut degen som om du skulle göra kanelbullar, efter att den fått vila ca 40 min.
Täck degen med skinka och ost efter smak,
Rulla ihop och skiva ca 1,5 cm breda skivor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
En skiva ost och lite timjan och sedan in i ugnen.
225´c
Ca 20 Min
Kan frysas och senad tinas i ugnen.
serveras med sallad ocg dressing.
Kanon gott!
Skriv va du tycker sen då! =)
Lycka till