• mommy

    Hur gör jag egen välling?

    Vi är ganska snåla. Men vill självklart ge det bästa till vårt barn.

    Hur gör man egen, mjölkfri välling till barn från 6 månader?

    tacksam för svar :D

  • Svar på tråden Hur gör jag egen välling?
  • Maara

    Fråga bvc, men jag tror det är svårt att få den tillräcklig näringsrik om man gör den själv.

  • mommy

    Oki... Hmmm. Det låter lite lustigt :S

  • Superhero
    Svar på #1
    instämmer.

    vällingen är ganska så välbalanserad närinsmässigt. tydligen kan dom äta nästan bara välling ganska länge utan att det ska vara dåligt (t.ex. vid matvägran). jag tror det blir svårt att få till lika bra mat på egen hand. men berätta gärna i tråden om du hittar nåt recept för det finns nog fler som är intresserade.
  • syrra

    Mjölkfri välling kan man göra på Solhavre och havremust och 1 tsk/200ml vätska.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Jeanette1986

    Det här receptet har jag fått av en bekant som är dietist, det behöver inte alls va näringsfattig för att man gör den själv, denna innehåller kalcium,järn,fett,c-vitamin så de är väl ungefär som en vanlig välling. dessutom är den mycket godare :)

    200ml havredryck (icas solhavre alt. oatly+kalcium eller beneviva+kalcium)

    1msk havremust (alt. maizena, vetemjöl)

    1tsk rapsolja

    2krm mjölkfritt järnrikebröd/paltbröd

    10ml barndryck

    Tillagning:

    Koka upp hälften av havredrycken. Vispa i havremusten och koka upp på nytt. Ta kastrullen från spisen. Tillsätt olja, krossat järnrikebröd (jag brukar riva på rivjärn) och barndrycken.
    Blanda i resterande mängd havredryck. Att göra på detta sätt får du en lämplig ättemperatur direkt till ditt barn.

    Vet man hur mycket välling barnet dricker dagligen kan man tillreda hela dagsintaget direkt. OBS, vällingen ska då kylas ner direkt och är hållbar i 24 timmar.

    Lycka till!

  • annica72

    Jeanette1986: Tack för det fina receptet! Min tjej tyckte inte att det var tokigt alls!

    Har inte velat prova andra recept jag sett, för det har verkat så "fattigt". Men med rapsoljan kändes det helt rätt!

    Köpte palttunnbröd, men det ville liksom inte lösa upp sig så jag silade bort det. Tror inte det spelar nån roll, för tjejen tyckte att det var gott att tugga på vid sidan av.

    Har du själv använt receptet?

Svar på tråden Hur gör jag egen välling?