kan man äta getost?
är det nån som vet ifall getost är opastörerat eller inte?
är det nån som vet ifall getost är opastörerat eller inte?
Getost kan du äta i upphettad form, men livsmedelsverket rekommenderar att man inte äter den som den är. Men som sagt allt är bara rekommentationer
Men det finns ju getost som är hårdost (som man hyvlar alltså, samma som hård herrgård tex). den kan man äta utan problem, precis som man kan äta Grevé-ost tex.
Getost som i fetaost?? Får man inte äta de?? Det har jag gjort ganska många ggr, i sallader och till andra maträtter...
va bra då vet jag :)
Fetaost e väl fårost? eller...e jag helt ute och snurrar
Getost är inte = fårost
Men den finns naturligtvis i hård, pastöriserad form och den skall man kunna äta. Pastöriserad getost skall man alltså kunna äta men nu läste jag att de kommit med nya rekommendationer och då är det inte bara listeria man skall vara rädd för utan alla möjliga ospecifierade bakterier och då skall man varken äta ost (förutom typ hårdost som grevé etc) eller färdigskivad smörgåsmat (typ skinka du köper på affären) Jag tycker att det låter lite hysteriskt?
Skrev fel, jag menade getost men skrev fårost!
Ja de låter lite väl hysteriskt!!
det där har jag funderat på en massa. vi har en chevre här hemma som ÄR pastöriserad, men den innehåller ju även vitmögel. att den är pastöriserad talar ju för att dne går att äta, men får man äta mögel??
La Lola skrev 2008-05-24 11:23:03 följande: