• gookie

    Alla ni som gjort/gör egen glass

    Provade idag och det blev jättebra:) Hur förvarar ni glassen? I vanlig bytta med lock? Och hur länge håller sig glassen? Har ni något smarrigt recept?

  • Svar på tråden Alla ni som gjort/gör egen glass
  • Jiji

    Jag brukar ha den i en ugnsform, med plastfolie över. Den är allra godast inom några dagar, vi brukar äta upp den rätt fort..

  • sweetyz

    Smarrigt recept på enkel glass

    Hårdvispa vaniljvisp krossa polkagrisar eller daim och ha i. Sedan i i frysen i en sockerkaksform, supergott och enkelt.

  • Mamsingen

    Jordgubbsglass
    Antal portioner: 10
    Förberedelsetid: 25 min
    Färdigt på: 3 tim 25 min
    Ingredienser
    500 g jordgubbar
    2 dl strösocker
    5 dl standardmjölk
    5 dl vispgrädde
    10 st äggulor
    2 msk pressad citron
    1 st vaniljstång
    Gör så här
    1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.
    2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.
    3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.
    4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.
    5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.
    6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.
    7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.
    8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

  • prickelina

    haha jag får aldrig någon över...

  • gookie

    Tack för era recept. Ska garanterat prova dom!!

  • Du Och Jaag

    Det är gott att ha björnbär, hjorttron, basilika, apelsinjuice och mycket annat som man tycker om i glassen också.
    är bara fantasin som sätter stopp

Svar på tråden Alla ni som gjort/gör egen glass