Alla ni som gjort/gör egen glass
Provade idag och det blev jättebra:) Hur förvarar ni glassen? I vanlig bytta med lock? Och hur länge håller sig glassen? Har ni något smarrigt recept?
Provade idag och det blev jättebra:) Hur förvarar ni glassen? I vanlig bytta med lock? Och hur länge håller sig glassen? Har ni något smarrigt recept?
Jag brukar ha den i en ugnsform, med plastfolie över. Den är allra godast inom några dagar, vi brukar äta upp den rätt fort..
Smarrigt recept på enkel glass
Hårdvispa vaniljvisp krossa polkagrisar eller daim och ha i. Sedan i i frysen i en sockerkaksform, supergott och enkelt.
Jordgubbsglass
Antal portioner: 10
Förberedelsetid: 25 min
Färdigt på: 3 tim 25 min
Ingredienser
500 g jordgubbar
2 dl strösocker
5 dl standardmjölk
5 dl vispgrädde
10 st äggulor
2 msk pressad citron
1 st vaniljstång
Gör så här
1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.
2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.
3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.
4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.
5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.
6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.
7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.
8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.
haha jag får aldrig någon över...
Tack för era recept. Ska garanterat prova dom!!
Det är gott att ha björnbär, hjorttron, basilika, apelsinjuice och mycket annat som man tycker om i glassen också.
är bara fantasin som sätter stopp