Är det någon som har ett bra recept på SMÖRKRÄM till att fodra tårta med?
Har letat lite men hittar bara massa krångliga.
Vill ha någon enkel utan en massa knepiga ingredienser och en som passar just till att fodra en tårta.
Har letat lite men hittar bara massa krångliga.
Vill ha någon enkel utan en massa knepiga ingredienser och en som passar just till att fodra en tårta.
5 äggulor
1 dl mjölk, matlagningsgrädde eller vispgrädde
1 dl socker
175 g smör
Rör ihop äggulor, mjölk/grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Vispa kraftigt och låt smeten sjuda (ej koka) tills den tjocknat. Vispa kraftigt under tiden! När smeten tjocknat låt den svalna något. Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, och vispa ner till en jämn smet. Låt sedan smeten kallna och stelna i kylskåp.
Du kan ha grädde om du fodrara med smör/olja under locket. Sidan mot grädden alltså!
vit smörkräm:
200g smör el margarin
4 msk mjölk
800g florsocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
Kör med matberedare eller elvisp!
Smörkräm
1 sats
200 g smör rumsvarmt, eller delikatessmargarin
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
3 äggulor
Rör fettet mjukt. Blanda det med florsocker, vaniljsocker och äggulor till en slät kräm.
Tänkte att det var godare med smörkräm än att fodra med bara smör...
Måste man ha äggula i?
Kan man inte bara typ röra ut florsocker och smör?
SMBC Swiss Meringue Buttercream/ Marängsmörkräm
www.bakverk.ifokus.se/Articles/Read.aspx
Detta recept har jag fått från en prof. tårtkonstnär och är kanonbra! I princip utan smak så den märks knappt.
Koka 1/2 dl vatten med 1 msk mjöl. Blanda i en ägg-gula.
Vispa ihop 125-150gr smör med 1/2dl florsocker. Smaksätt med lite vaniljsocker.
Blanda sedan ihop dess två "geggor" och du har en jättebra kräm att fodra tårtan med.
tror det blir att pensla på smör istället. Känns lättast...