• Hoppetossan 79

    Är det någon som har ett bra recept på SMÖRKRÄM till att fodra tårta med?

    Har letat lite men hittar bara massa krångliga.
    Vill ha någon enkel utan en massa knepiga ingredienser och en som passar just till att fodra en tårta.


    Moas lillebror föddes 29 maj 2007 - barn är livets största gåva!
  • Svar på tråden Är det någon som har ett bra recept på SMÖRKRÄM till att fodra tårta med?
  • Miss Love

    5 äggulor
    1 dl mjölk, matlagningsgrädde eller vispgrädde
    1 dl socker
    175 g smör

    Rör ihop äggulor, mjölk/grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Vispa kraftigt och låt smeten sjuda (ej koka) tills den tjocknat. Vispa kraftigt under tiden! När smeten tjocknat låt den svalna något. Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, och vispa ner till en jämn smet. Låt sedan smeten kallna och stelna i kylskåp.

  • Hoppetossan 79
    Miss Love skrev 2008-05-27 21:11:34 följande:
    5 äggulor 1 dl mjölk, matlagningsgrädde eller vispgrädde 1 dl socker 175 g smör Rör ihop äggulor, mjölk/grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Vispa kraftigt och låt smeten sjuda (ej koka) tills den tjocknat. Vispa kraftigt under tiden! När smeten tjocknat låt den svalna något. Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, och vispa ner till en jämn smet. Låt sedan smeten kallna och stelna i kylskåp.
    Den borde ju inte fungera eftersom man fodrar för att marsipanen inte ska komma i kontakt med grädde....
    Moas lillebror föddes 29 maj 2007 - barn är livets största gåva!
  • Miss Love

    Du kan ha grädde om du fodrara med smör/olja under locket. Sidan mot grädden alltså!

  • Miss Love

    vit smörkräm:

    200g smör el margarin
    4 msk mjölk
    800g florsocker
    2 1/2 tsk vaniljsocker

    Kör med matberedare eller elvisp!

  • Miss Love

    Smörkräm
    1 sats

    200 g smör rumsvarmt, eller delikatessmargarin
    1½ dl florsocker
    2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
    3 äggulor

    Rör fettet mjukt. Blanda det med florsocker, vaniljsocker och äggulor till en slät kräm.

  • Hoppetossan 79

    Tänkte att det var godare med smörkräm än att fodra med bara smör...
    Måste man ha äggula i?
    Kan man inte bara typ röra ut florsocker och smör?


    Moas lillebror föddes 29 maj 2007 - barn är livets största gåva!
  • mooogn
    Hoppetossan 79 skrev 2008-05-27 22:08:40 följande:
    Tänkte att det var godare med smörkräm än att fodra med bara smör... Måste man ha äggula i?Kan man inte bara typ röra ut florsocker och smör?
    Vad gäller ev. smörsmak så märks den inte efs du penslar så himla tunt

    En liten parentes, bara... *S*
  • Emmies mamma

    Detta recept har jag fått från en prof. tårtkonstnär och är kanonbra! I princip utan smak så den märks knappt.

    Koka 1/2 dl vatten med 1 msk mjöl. Blanda i en ägg-gula.

    Vispa ihop 125-150gr smör med 1/2dl florsocker. Smaksätt med lite vaniljsocker.

    Blanda sedan ihop dess två "geggor" och du har en jättebra kräm att fodra tårtan med.

  • Hoppetossan 79

    tror det blir att pensla på smör istället. Känns lättast...


    Moas lillebror föddes 29 maj 2007 - barn är livets största gåva!
  • mooogn
    Hoppetossan 79 skrev 2008-05-28 14:57:39 följande:
    tror det blir att pensla på smör istället. Känns lättast...
    Vill man inte ha smörkräm som en sista fyllning innan locket kommer på så funkar det ju lika bra med smält smör/flytande margarin istället
Svar på tråden Är det någon som har ett bra recept på SMÖRKRÄM till att fodra tårta med?