Fryst Cheesecake?
Ska ha lite grillfest hemma i morgon, och vill ha en enkel efterrätt som kan förberedas. Sugen på cheesecake, men hittar bara recept där den ska vara i ugnen.
Någon som har ett "frys-recept" att dela med sig av?
Ska ha lite grillfest hemma i morgon, och vill ha en enkel efterrätt som kan förberedas. Sugen på cheesecake, men hittar bara recept där den ska vara i ugnen.
Någon som har ett "frys-recept" att dela med sig av?
den här brukar jag göra...
125 g digestive kex
75 g farinsocker
1/2 tsk kanel
75 g smält smör
450 g cream cheese
2 tsk citronsaft
475 ml vispgrädde
3/4 dl socker
Rör ihop digestive smulor m. farinsocker o kanel. Tillsätt smält smör o blanda väl. Tryck ut i botten på kakform m. avtagbar botten. Låt stå i kylen ett tag.
Rör ihop cream cheese o citronsaft. Tillsätt vispgrädde o vispa tills smeten blir tjock. Tillsätt socker o fortsätt vispa tills det blir styvt. Häll i kakformen. Man kan toppa med bär eller vad man tycker är gott...Sätt i kyl minst 4 timmar.
Hoppas det smakar!
Skål 1 vispa 3dl grädde med 1 tsk vaniljsocker
Skål 2 Vispa 3 ägggulor med 2dl socker pösigt och blanda i 100g Philadelfiaost och rör om
Skål 3 vispa 3 ägg vitor till hårt skum
Blanda därefter skål 1+2+3
Krossa 5st digestivekex i en form med löstagbara kanter häll smeten över och ställ i frysen
Kanske inte världen enklaste att tillaga, men...
Mississippi mud pie
ca 12 portioner
Botten:
50 g smör eller margarin
100 g digestivekex (7 st)
Fyllning 1:
3 dl vispgrädde
2½ dl socker
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk vatten
2 ägg
50 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pulverkaffe
1 msk rom eller konjak
Fyllning 2:
50 g mörk choklad
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
Garnering:
Mörk choklad
Kakao
florsocker
Tillagning:
1. Smörj en liten rund bakform med löstagbar botten (18-20 cm i diameter). Klipp till bakplåtspapper och lägg i bottnen och runt kanterna. Eller kläd en rak form, typ suffléform, med plastfolie.
2. Gör bottnen. Smält fettet. Krossa kexen, i mortel eller matberedare. Blanda kexsmulor och fett och tryck ut massan i bottnen på formen, det går bra med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp.
3. Gör första fyllningen. Blanda grädde och socker i en kastrull och värm upp tills sockret smält, rör då och då. Ta kastrullen från värmen. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Vispa samman äggen. Rör ner stärkelse och ägg i kastrullen och blanda väl. Värm upp långsamt under omrörning. Blandningen ska bli tjock och slät.
4. Skär fettet i tärningar. Blanda i några bitar i taget och låt dem smälta. Rör också i vanilj, kaffe och ev rom eller konjak. Häll fyllningen i formen. Låt den kallna, täck över och ställ i frys, minst en timme, gärna längre.
5. Gör nästa fyllning. Smält chokladen. Skilj på äggula och vita. Vispa samman gulan med grädden och rör ner det i chokladen. Rör till en slät smet och låt den kallna.
6. Vispa vitan nästan hård och blanda den i chokladsmeten. Häll smeten överst i formen. Sätt den tillbaka i frysen, minst ett par timmar, gärna längre.
7. Ta fram formen 20-25 min innan desserten ska serveras. Lossa den ur formen.
8. Sikta över kakao och florsocker och garnera med riven choklad.
Blir det något över går det bra att frysa in igen.
Äntligen ngn utan citron....min sambo rent ut sagt hatar citron i bakverk mm....så utan e perfekt!
Frozen cheesecake
Ingredienser
2 socker
3 ägg
200 g philadephiaost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 digestivekex
Gör så här
Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
Servera gärna med en hallonsås, gott med det syrliga till.
Cheesecake
botten:
150 g smulade pepparkakor eller digestivekex
ca 100 g smält smör/margarin
Blandas till botten och läggs i en bakform med löstagbar botten
fyllning:
300 g Philadelphiaost light
ca 1 dl socker (mer om du önskar)
rivet citronskal
pressad citronsaft från 1 citron
ca 8-10 gelatinblad + ca 1 dl vatten
3 dl gräddfil
3 dl vispad grädde
garnering:
en burk mandarinklyftor
gele: 2 dl apelsinjuice + 4-5 gelatinblad
Går bra att frysa.
Lycka till!
!!!TIPS!!!Gör den som kippe skrev..Den brukar jag oxå göra, helt supergod god blir den =) Och ett tips nu på sommaren, ta fram cheescaken NÄR ni ska äta den. INTE innan, den smälter på en gång!!! :) lycka till