• Husali

    Fryst Cheesecake?

    Ska ha lite grillfest hemma i morgon, och vill ha en enkel efterrätt som kan förberedas. Sugen på cheesecake, men hittar bara recept där den ska vara i ugnen.

    Någon som har ett "frys-recept" att dela med sig av?

  • Svar på tråden Fryst Cheesecake?
  • Nyfiken gul

    den här brukar jag göra...

    125 g digestive kex
    75 g farinsocker
    1/2 tsk kanel
    75 g smält smör
    450 g cream cheese
    2 tsk citronsaft
    475 ml vispgrädde
    3/4 dl socker

    Rör ihop digestive smulor m. farinsocker o kanel. Tillsätt smält smör o blanda väl. Tryck ut i botten på kakform m. avtagbar botten. Låt stå i kylen ett tag.
    Rör ihop cream cheese o citronsaft. Tillsätt vispgrädde o vispa tills smeten blir tjock. Tillsätt socker o fortsätt vispa tills det blir styvt. Häll i kakformen. Man kan toppa med bär eller vad man tycker är gott...Sätt i kyl minst 4 timmar.
    Hoppas det smakar!


  • Kippe

    Skål 1 vispa 3dl grädde med 1 tsk vaniljsocker

    Skål 2 Vispa 3 ägggulor med 2dl socker pösigt och blanda i 100g Philadelfiaost och rör om

    Skål 3 vispa 3 ägg vitor till hårt skum

    Blanda därefter skål 1+2+3
    Krossa 5st digestivekex i en form med löstagbara kanter häll smeten över och ställ i frysen

  • nmw

    Kanske inte världen enklaste att tillaga, men...

    Mississippi mud pie
    ca 12 portioner

    Botten:
    50 g smör eller margarin
    100 g digestivekex (7 st)

    Fyllning 1:
    3 dl vispgrädde
    2½ dl socker
    2 msk majsstärkelse (Maizena)
    2 msk vatten
    2 ägg
    50 g smör eller margarin
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk pulverkaffe
    1 msk rom eller konjak

    Fyllning 2:
    50 g mörk choklad
    1 ägg
    3/4 dl vispgrädde
    Garnering:
    Mörk choklad
    Kakao
    florsocker

    Tillagning:
    1. Smörj en liten rund bakform med löstagbar botten (18-20 cm i diameter). Klipp till bakplåtspapper och lägg i bottnen och runt kanterna. Eller kläd en rak form, typ suffléform, med plastfolie.

    2. Gör bottnen. Smält fettet. Krossa kexen, i mortel eller matberedare. Blanda kexsmulor och fett och tryck ut massan i bottnen på formen, det går bra med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp.

    3. Gör första fyllningen. Blanda grädde och socker i en kastrull och värm upp tills sockret smält, rör då och då. Ta kastrullen från värmen. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Vispa samman äggen. Rör ner stärkelse och ägg i kastrullen och blanda väl. Värm upp långsamt under omrörning. Blandningen ska bli tjock och slät.

    4. Skär fettet i tärningar. Blanda i några bitar i taget och låt dem smälta. Rör också i vanilj, kaffe och ev rom eller konjak. Häll fyllningen i formen. Låt den kallna, täck över och ställ i frys, minst en timme, gärna längre.

    5. Gör nästa fyllning. Smält chokladen. Skilj på äggula och vita. Vispa samman gulan med grädden och rör ner det i chokladen. Rör till en slät smet och låt den kallna.

    6. Vispa vitan nästan hård och blanda den i chokladsmeten. Häll smeten överst i formen. Sätt den tillbaka i frysen, minst ett par timmar, gärna längre.

    7. Ta fram formen 20-25 min innan desserten ska serveras. Lossa den ur formen.

    8. Sikta över kakao och florsocker och garnera med riven choklad.

    Blir det något över går det bra att frysa in igen.

  • SkruttanPutte

    Äntligen ngn utan citron....min sambo rent ut sagt hatar citron i bakverk mm....så utan e perfekt!

  • Nina1982
    Kippe skrev 2008-05-30 21:35:22 följande:
    Skål 1 vispa 3dl grädde med 1 tsk vaniljsocker Skål 2 Vispa 3 ägggulor med 2dl socker pösigt och blanda i 100g Philadelfiaost och rör omSkål 3 vispa 3 ägg vitor till hårt skum Blanda därefter skål 1+2+3Krossa 5st digestivekex i en form med löstagbara kanter häll smeten över och ställ i frysen
    Den där gjorde jag förra helgen till mors dag! Blev supergod! Liknar det receptet som jag har på vinden men inte hittade tills då men hittade detta recept då! Kan rekomendera att man tinar/värmer lite blåbär eller vilka bär man gillar och serverar till! Blir kanon!
  • Nina1982
    Nina1982 skrev 2008-05-30 22:40:29 följande:
    Den där gjorde jag förra helgen till mors dag! Blev supergod! Liknar det receptet som jag har på vinden men inte hittade tills då men hittade detta recept då! Kan rekomendera att man tinar/värmer lite blåbär eller vilka bär man gillar och serverar till! Blir kanon!
    Tänk på att smöra botten och kanterna på formen innan man har i digestive, det ska bli som när man bröar en form till sockerkaka plus att man ska ha kexsmulorna ovanpå smeten oxå, så mer än 5 kex går det åt!
  • Fernsehen

    Frozen cheesecake

    Ingredienser
    2 socker
    3 ägg
    200 g philadephiaost
    3 dl vispgrädde
    2 tsk vaniljsocker
    10 digestivekex

    Gör så här
    Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret.
    Blanda i philadelphiaosten.
    Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
    Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
    Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
    Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
    Ställ in i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
    Servera gärna med en hallonsås, gott med det syrliga till.

  • Midsommarafton 77

    Cheesecake

    botten:
    150 g smulade pepparkakor eller digestivekex
    ca 100 g smält smör/margarin
    Blandas till botten och läggs i en bakform med löstagbar botten

    fyllning:
    300 g Philadelphiaost light
    ca 1 dl socker (mer om du önskar)
    rivet citronskal
    pressad citronsaft från 1 citron
    ca 8-10 gelatinblad + ca 1 dl vatten
    3 dl gräddfil
    3 dl vispad grädde

    garnering:
    en burk mandarinklyftor
    gele: 2 dl apelsinjuice + 4-5 gelatinblad

    Går bra att frysa.

    Lycka till!

  • Lillaen
    Kippe skrev 2008-05-30 21:35:22 följande:
    Skål 1 vispa 3dl grädde med 1 tsk vaniljsocker Skål 2 Vispa 3 ägggulor med 2dl socker pösigt och blanda i 100g Philadelfiaost och rör omSkål 3 vispa 3 ägg vitor till hårt skum Blanda därefter skål 1+2+3Krossa 5st digestivekex i en form med löstagbara kanter häll smeten över och ställ i frysen
    Denna brukar jag oxå göra, helt supergod god blir den =) Och ett tips nu på sommaren, ta fram cheescaken NÄR ni ska äta den. INTE innan, den smälter på en gång!!! :) lycka till
  • Lillaen

    !!!TIPS!!!Gör den som kippe skrev..Den brukar jag oxå göra, helt supergod god blir den =) Och ett tips nu på sommaren, ta fram cheescaken NÄR ni ska äta den. INTE innan, den smälter på en gång!!! :) lycka till

Svar på tråden Fryst Cheesecake?