• fullerö

    Hur gör ni? Smörgåstårtefyllning

    Ska göra en smörgåstårta och en av fyllningarna består av leverpastej och bostongurka. Hittade ett recept där det står att man kan blanda leverpastej med vispgrädde för att dryga ut det, hur hårt har ni vispat grädden??

  • Svar på tråden Hur gör ni? Smörgåstårtefyllning
  • TuSSen09

    jag brukar göra fylling av: (till en ungsplåt) ca 3-4 lager bröd.

    1 liter naturell lätt yougurt
    Lite Majonäs
    Dill
    Chilisås
    Salt & Peppar
    3 burkar tonfisk
    Ägg

    har även haft crabbsticks i eller burkskinka istället för tonfisk!

  • Pikku Enkeli

    Jag vispar inte alls, jag blandar liksom allt i matberedaren och då blir det lite vispat.

  • Vanillie

    Jag brukar ha potatissallad med cocktailbär på ett lager och sen ett lager med majonäs, tonfisk och dill!

    Jätte gott! Jag tycker det blir alldeles för kvalmigt med vispad grädde i smörgåstårta!

  • fullerö

    Tack för svaren, första gången jag gör smörgåstårta så får prova mig fram!

  • Lakrits84

    Jag har fått mina "lager" från en väninna och dessa är inte så dumma!

    Lager 1
    Tonfisk
    Majonäs
    Ägg (kokta)
    Gul lök
    (blanda dessa)
    Lite dill om så behagar

    Lager 2¨
    Mjukost
    Skinka
    Hackad ost
    Blanda

    Lager 3
    Leverpastej
    Picells
    (Hacka och blanda)
    Bred på smör och strö på blandningen

  • Julias Farsa

    Räkor
    Skinka
    Sallad
    Majonäs

    Bröd
    Skinost

    Bröd
    Leverpastej

    Bröd
    Skivade köttbullar

  • Helene m Olivia o Sigrid

    Röra 1: Vispad grädde, leverpastej, bostongurka (och eventuellt lite majonäs)

    Röra 2: Hushållsmjukost, vispad grädde, lite majonäs, hackad skinka, kokt ägg.


    ♥ Olivia 031017 ♥ Sigrid 051003 ♥ Bäbis 080805 ♥
  • vargzaga

    Brukar göra smörgåstårta och ha i följande lager...

    1. skinka och mimosasallad

    2. Leverpastej bredbar eller skivbar och bostongurka

    3. Nån god ost och räksallad

  • Birsch

    Jag brukar blanda en stor burk med creme fraiche med en matsked majonäs och ca en dm hackad purjolök och en burk tonfisk i vatten och krydda efter behag med italiensk salladskrydda. Super enkelt och riktigt gott faktist. en satts räcker till en påse polarkaka ungefär... det är gott att ha som fyllning i baguetter oxå!

  • mammy

    jag brukar använda mig av färdiga röror som tex västkuströra. jätte snabbt o enkelt.

Svar på tråden Hur gör ni? Smörgåstårtefyllning