• Shqiptari

    Kan man skippa filmjölken i scones?

    Ska precis baka scones, men jag hittar inget recept utan filmjölk. Vet ni något bra eller kan jag bara skippa det eller måste jag erstätta det med något annat? =)

  • Svar på tråden Kan man skippa filmjölken i scones?
  • CarlHerman

    jag gör alltid med mjölk, går lika bra. Skippa mjölk/fil helt blir nog värre.

  • LMH33

    Svårt att ersätta med något som inte är en mjölkprodukt (om det är det som är problemet), men vanlig mjölk, eller yoghurt går lika bra. Har aldrig provat med sojamjölk, kanske funkar...

  • Jesster

    Mitt recept är:

    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 krm salt
    30 g margarin
    1 dl mjölk


    ♥ v.34 ♥
  • jummie

    Har jag inte fil så tar jag antingen vanlig mjölk eller turkisk yoghurt om jag har det hemma.

  • Thuva03

    Ja det går att byta ut filmjölken.

    Ett recept ur min allergibok:

    8dl vetemjöl eller 4dl grahamsmjöl  och 4dl vetemjöl
    1½msk bakpulver
    1tsk strösocker
    1tsk salt
    100g mjölkfritt margarin
    3dl havremjölk eller risdryck

    ugnen 225grader blir ca 16st och det tar 30min att göra ifrån start till mål. Dom ska va ca 15min i ugnen.

    Lycka till!!!


    Ungmamma till Världens Bästa THUVA!!
  • Shqiptari

    Tack för era svar! Nu står dom i ugnen och luktar gott! Mums! Finns det något godare än nybakade scones? Neeeej!

    Nu ska jag göra lite juice i centrifugen, riktigt lyxfrukost idag! Och ett underbart väder! Ha en bra dag alla!

Svar på tråden Kan man skippa filmjölken i scones?