Kan man skippa filmjölken i scones?
Ska precis baka scones, men jag hittar inget recept utan filmjölk. Vet ni något bra eller kan jag bara skippa det eller måste jag erstätta det med något annat? =)
Ska precis baka scones, men jag hittar inget recept utan filmjölk. Vet ni något bra eller kan jag bara skippa det eller måste jag erstätta det med något annat? =)
jag gör alltid med mjölk, går lika bra. Skippa mjölk/fil helt blir nog värre.
Svårt att ersätta med något som inte är en mjölkprodukt (om det är det som är problemet), men vanlig mjölk, eller yoghurt går lika bra. Har aldrig provat med sojamjölk, kanske funkar...
Mitt recept är:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
30 g margarin
1 dl mjölk
Har jag inte fil så tar jag antingen vanlig mjölk eller turkisk yoghurt om jag har det hemma.
Ja det går att byta ut filmjölken.
Ett recept ur min allergibok:
8dl vetemjöl eller 4dl grahamsmjöl och 4dl vetemjöl
1½msk bakpulver
1tsk strösocker
1tsk salt
100g mjölkfritt margarin
3dl havremjölk eller risdryck
ugnen 225grader blir ca 16st och det tar 30min att göra ifrån start till mål. Dom ska va ca 15min i ugnen.
Lycka till!!!
Tack för era svar! Nu står dom i ugnen och luktar gott! Mums! Finns det något godare än nybakade scones? Neeeej!
Nu ska jag göra lite juice i centrifugen, riktigt lyxfrukost idag! Och ett underbart väder! Ha en bra dag alla!