• Im Fabulous

    Kan man göra puré av majs på konservburk?

    Till en 6 månaders? När det finns salt i? Enligt BVC är den lilla saltmängd i t ex smör inget farligt alls, tänkte om samma gällde för konserver...?

  • Svar på tråden Kan man göra puré av majs på konservburk?
  • sweetfia

    om du nu ska gora pa brukmajs, hall upp majsen i ett durkslag och skolj av ordentligt, och koka sen majsen. Da borde allt salt forsvunnit!

  • La Lola

    Med tanke på hur jäkla svårt det verkar vara att göra majspuré så skulle jag köpa en färdig puré istället.


    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • yava
    La Lola skrev 2008-06-10 14:17:03 följande:
    Med tanke på hur jäkla svårt det verkar vara att göra majspuré så skulle jag köpa en färdig puré istället.
    Håller med! Majspuré är en av dom "jobbigaste" att göra själv. Dom små tunna skalen på majsen är superkrångliga att få bort. Det enda som jag märkt funkar är att pressa purén genom en fin sil. Jag rekomenderar oxå färdig burk med majspuré, du slipper både jobbet och oron för salt och socker.
    Anton 000811 , Elias 040418 , Lukas 071212
  • Senap

    Nej burkmajs innehåller för mycket salt. Den är inlagd i lagen som är salt så saltet finns inne i majset och kan inte sköljas bort och salt försvinner inte vid kokning
    OM man vill få bort saltet är det lägga i vatten som gäller - länge. Och byta vatten emellanåt.

    Köp fryst majs. Koka, mixa och kör genom sil.
    Mkt jobb för lite pure


    I Haven't Lost My Mind, It's Backed Up On Disk Somewhere
  • Im Fabulous

    Det var mest så att jag hade en burk hemma och undrade om det gick.. Men det verkar inte som att det skulle vara så bra.

    För övrigt köper jag inga burkar med färdigmat.

  • Ida86

    i en bok jag fick på bvc angående mat. så stod där att konserverad majs går jättebra. och där står att det inte behövs kokas innan

  • Miniigirl

    Till mig sa dom på bvc att konserver ska man INTE använda...då det är för salt! men, dom verkar säga olika på alal bvc...så, man får nog göra som man tror själv är det bästa:)

    och det där med att det är så svårt att pureea majs...det har gått jättebra för mig, har gjort det med min handmixer, och då har jag itne tagit bort något skal osv...det har gått jättebra iafall! men, det beror väll lite på vad man har för mixer osv oxå kanske?!

  • Im Fabulous

    Miniigirl: Håller med, inga problem att puréa majs alls. Fast jag mosar för hand i en sil och skrapar på undersidan.

  • Miniigirl

    Im Fabulous skrev 2008-06-10 18:07:26 följande:


    Miniigirl: Håller med, inga problem att puréa majs alls. Fast jag mosar för hand i en sil och skrapar på undersidan.
    JA, det är ju inte så dumt det heller:)specieltl om man inte ska ha så mycket...
Svar på tråden Kan man göra puré av majs på konservburk?