• Wilmis07

    Dubbelmarinerad fläskfile eller kycklingfile.

    Är på jakt efter något gott recept på fläskfile eller kycklingfile som man kan äta kallt på en buffe typ något som man steker och sen marinerare och äter kallt. Tror det kalls dubbelmarinerat...


    Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥Mamma till Wilma 071012♥
  • Svar på tråden Dubbelmarinerad fläskfile eller kycklingfile.
  • FruGustavsson

    Mias marinerade fläskfilé

    600 g fläskfilé
    1 msk salt
    1/2 tsk svartpeppar
    1/2 tsk finstött rosmarin

    marinad:
    2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1/2 dl vinäger
    2 msk vatten
    1 dl olivolja
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 dl finhackat kryddgrönt; rosmarin, basilika, timjan, citronmeliss. Efter eget tycke.

    Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
    Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Vänd runt då och då.

    Serveras med fördel med potatisgratäng och grönsallad utan dressing, gärna med en baguette till.

    Tag ut köttet en stund före servering så att det inte är kylskåpskallt!

  • Wilmis07

    Tack så mycke! Låter smarrigt!


    Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥Mamma till Wilma 071012♥
  • Queequeg

    Kall marinerad kyckling

    4 kycklingfiléer

    Stek kycklingen, salt och peppra.

    Lägg den varma kycklingen i marinad.

    Marinad
    ½ dl olivolja
    ½ dl balsamvinäger
    ½ dl flytande honung
    1 tsk salt
    1 pressad vitlöksklyfta
    några timjankvistar eller torkad timjan

    Låt kycklingen ligga några timmar i marinaden. Skiva sedan filén och lägg lite marinad på.

  • bumse2

    Dubbel marinerad oxfilé/fläskfile

    800 g oxfilé (putsad) eller fläskfilé
    1 msk smör + 1 msk olja till stekning

    Marinad 1
    2 msk sojasås
    1 msk hoisinsås (asiatiska hyllan)
    1/2 tsk salt
    2 msk olja
    1 tsk socker

    Marinad 2
    1 dl vitvinsvinäger
    1/2 dl vatten
    2 dl olivolja
    1 tsk salt
    1 tsk socker
    1/2 tsk grovmalen svartpeppar
    1-2 finhackade vitlöksklyftor
    1 kruka finhackad persilja
    1/2 dl hackad kapris

    Gör så här:

    Dag 1: Blanda ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden. Knyt påsarna. Låt stå i kylen över natten.

    Dag 2: Sätt ugnen på 150°C. Ta ut oxfilén och torka av den. Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna.
    Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 30 minuter. Fläskfilén ska vara genomstekt!. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
    Blanda samman marinad 2.
    Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.

    Dag 3: Ta fram köttet innan gästerna kommit. Lägg över filéskivorna på ett vackert fat. Skeda över marinaden.

Svar på tråden Dubbelmarinerad fläskfile eller kycklingfile.