• Angel in sight

    Hur gör man grädden så där god som i proffs-tårtor?

    Har de i vaniljsocker eller något sådant?? Ska baka en tårta imorgon och vill ha så där god grädde som i konditori-prinsesstårtor.

  • Svar på tråden Hur gör man grädden så där god som i proffs-tårtor?
  • isisisis

    Det är vaniljkräm växlat med grädde och ett tunnt lager sylt i princesstårta

  • Angel in sight

    Vad för vaniljkräm? Jag tänkte ha sådan grädde runt min tårta som ska vara med jordgubbar och inte marsipan. Tänkte bara ge prinsess-exemplet som referens.

  • Heavenlyfaith

    I deras har de vanlig marsan...
    Det blir absolut godast om du gör en jordgubbstårta på egen botten, marsankräm med vaniljstång, grädde med vaniljstång o mosade jordgubbar i.
    Åsså jordgubbar på.
    Då smakar tårtan väldigt "äkta".

  • Angel in sight
    Heavenlyfaith skrev 2008-06-13 21:14:09 följande:
    I deras har de vanlig marsan...Det blir absolut godast om du gör en jordgubbstårta på egen botten, marsankräm med vaniljstång, grädde med vaniljstång o mosade jordgubbar i.Åsså jordgubbar på. Då smakar tårtan väldigt "äkta".
    Har man vaniljstången i då så marsanen får smak? Eller hur menar du. Jag är ingen bra bagare..
  • isisisis

    Det står på "marsanpaketet" .
    Det är bara att blanda lite tjockare än vaniljsås.

    jag har alltid extra vanillinsocker i min vaniljsås.

    Tycker den är för klen

  • Linda1976

    Men menar du grädden eller vaniljkrämen? I tråden pratar alla om vaniljkräm, men i rubriken skriver du ju grädde??


    Det finns ingen mening med livet, det handlar om att hitta ett sätt att stå ut // Magnus Betnér
  • hejsvejs

    Från någon tårtsida jag varit och tittat på så observerade jag att de hade 1 tsk vaniljsocker + 1 msk gelesocker (gör grädden fastare).

  • Runguska

    Jag brukar vispa i lite floursocker då grädden nästan är färdigvispad för att ge den en något mildare smak samt bättre hållbarhet (den blir inte rinnig lika fort). Det finns floursocker med jordgubbssmak vilket brukar uppskattas till kladdkaka bland annat, men till en vanlig gräddtårta blir det vitt floursocker, en halv matsked per dl grädde ungefär.


    Min hemsida - www.kulturellt.se
Svar på tråden Hur gör man grädden så där god som i proffs-tårtor?