• FruSundahl

    Snabb hjälp med Entrecote!

    Vad är godast att göra med Entrecote?
    Kan man "slänga" in den i ungen bara sådär?

    Håller på att tina en nu så lite tips hade varit bra


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
  • Svar på tråden Snabb hjälp med Entrecote!
  • Ann Lee

    Är det i skivor? I så fall tycker jag att de är godast att grilla eller steka i panna.

  • FruSundahl

    Nej det är en stor bit.

    Kan man dela den i 4 delar och slänga in den på grillning i ugnen tro?


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
  • Ann Lee

    Eftersom den är hel så skulle jag bryna den i panna först och sedan låta gå klar i ugnen på låg temperatur. Jag tror inte att det blir någon vidare gott ifall du kör på grillning. Då kommer den bara att bli bränd och torr utanpå.

  • Ann Lee

    Har du kött-termometer? I så fall ska innetemperaturen på köttet vara 58 grader = medium/rare, 62 grader = medium och ca 72 grader welldone.
    Godast medium enligt mitt tycke... fast nu måste jag laga välstekt eftersom jag är gravid.

  • FruSundahl

    Nej har ingen kött-termometer. Men har skurit den i lite tjockare skivor nu och ska steka dom tänkte jag.


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
  • FruSundahl

    Är också väldigt glad för "medium-kött". Var ganska glad att jag mådde dåligt och inte åt så mycket under graviditeten. Allting var helt genomstekt och det var inte så gott när jag var van vid annat.


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
Svar på tråden Snabb hjälp med Entrecote!