hur gör jag en riktigt god jordgubbstårta?
Som rubriken låter...Så enkelt och så gott som möjligt, förslag?
Som rubriken låter...Så enkelt och så gott som möjligt, förslag?
Tårtbotten
Jordgubbssylt
Grädde
Jordgubbar
Du tar sylt på första "våningen" av tårtbotten. Sätter på den andra och har på grädde.
Sätter på den tredje och sista och har grädde över hela + kanterna. Sen dekorerar du den med jordgubbar
jätteenkel, inte så vansinnigt onyttig och fantastiskt god...
köp färdiga marängbottnar, 2 st.
bred kesela jordgubb/lime på den ena, skiva jordgubar ooch ha över hela, sätt på andra botten.
Ställ in i frysen typ 10 minuter.. klart!
jag lovar, den är sjukt god
tårtbotten
mosade jordgubbar (antingen från frysen som du tinar eller färska)
tårtlager
vaniljsås
tårttopp
grädde
garnera med en massa färska jordgubbar
för ännu mer jordbubbssmak kan du ta lite jordgubbsspad (när du tinat o mosat elelr bara mosat färska) o lägga på mittentårlagret innan vaniljsåsen. saftig o god blir tårtan då.
tycker persionligen att det blir godare med riktiga jordgubbar än sylt då du får fram den riktiga smaken.
Förberedelsetid: 35 min
Tillagningstid: 17 min
Färdigt på: 52 min
Ingredienser
1 1 st tårtbotten (köp gärna färdig eller se recept nedan)
200 200 g vaniljkräm (ca 2 dl)
300 300 g grädde (ca 3 dl)
50 50 g jordgubbsylt (ca 1/2 dl)
100 100 g sockerlag (ca 1 dl )
2 2 msk jordgubbspuré eller saft
20 20 g jordgubbar
Till tårtbotten:
4 4 hela ägg
100 100 g socker
100 100 g mjöl
Gör så här
1. Baka först tårtbotten och låt den svalna. Dela den sen på 3 lika tjocka bottnar.
2. Rör upp vaniljkrämen riktigt slät. Vispa grädden.
3. Blanda sockerlag och jordgubbspuré (eller saft).
4. Börja med att pensla lite sockerlag på nedre botten.
5. Stryk på jordgubbsylt och en klick grädde.
6. Lägg på nästa botten och pensla även den med sockerlag.
7. Blanda vaniljkrämen med hälften av den vispade grädden till en gräddkräm, lägg en stor klick på tårtbottnen och stryk slätt.
8. Lägg på den sista botten som också penslas med sockerlag.
9. Stryk upp tårtan med resten av gräddkrämen så att den täcker tårtan helt.
10. Fyll en spritspåse med resten av grädden och spritsa en kant runt tårtan, och några runda gräddbollar runt ovansidan på tårtan.
11. Dekorera med svenska jordgubbar.
12. Tårtbotten:
13. Vispa ägg och socker poröst i 10-15 minuter.
14. Sikta i 100 gram mjöl. Blanda försiktigt.
15. Stjälp upp smeten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
16. Baka i ugnen på 180 grader i cirka 17 minuter.
17. Låt svalna.
Tack för alla förslag! Vilken ska man nu välja?
Detta har ju inget med jordgubbstårta att göra...men finns det någon som vet om man kan göra som marrängswiss (behöver recept dock) med jordgubbar i?? (Det vore ju ännu enklare än tårta... )
Ett tips istället för sylt imellan är att bre lemoncurd det är vansinnigt gott ;-D