• Sebbes    mamma

    en tårta med rulltårta??????

    Jag såg för lääänge sen en dö häftig tårta...
    Man tog en skål o la (skivad) rulltårta i..
    alltså sidanom varandra i hela skålen... sen gjorde man själva "tårtan" sen vände man upp o ner på allt så rulltårtbitarna kom uppåt...
    Jätte häftigt..
    Någon som vet eller förstår hur jag menar...

    Nu till min fråga..
    Va ska man ha i tårtan så att den inte ska säcka ihopa...
    Alltså vad för fyllning ska man ha??

  • Svar på tråden en tårta med rulltårta??????
  • Ina Scot

    Den heter charlotte russe. Sök på google så får du många olika recept.

  • Majsan70

    Charlotte russe

    Antal portioner: 1 2 4 6 8 10 12 Ingredienser
    Rulltårta:
    3 3 ägg, stora
    1.5 1.5 dl strösocker
    2 2 dl vetemjöl
    1 1 tsk bakpulver
    2 2 msk vatten
    Fyllning till rulltårtan:
    1 1 dl vaniljkräm
    2 2 dl hallonsylt
    italiensk maräng:
    2.5 2.5 dl strösocker
    1 1 dl vatten
    4 4 äggvitor
    0.33 0.33 dl strösocker
    Vaniljmousse:
    4 4 gelatinblad
    2 2 dl vispgrädde
    2 2 dl matlagningsyoghurt, avrunnen
    2 2 dl kesella
    2 2 msk florsocker
    2 2 msk vanillinsocker, cirka
    200 200 g italiensk maräng, cirka
    Hallonmousse:
    200 200 g hallonpuré (c:a 350 g färska eller frysta hallon)
    200 200 g italiensk maräng, cirka
    Hallonsås:
    0.5 0.5 l hallon
    florsocker efter smak
    Garnering:
    hallon
    citronmeliss
    florsocker

    Gör så här
    1. Rulltårta:

    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vatten. Häll smeten på en plåt med bakpapper med uppvikta kanter. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Lossa gräddningspappret. Låt kakan svalna.

    3. Bred på ett mycket tunt lager vaniljkräm och sedan ett tunt lager hallonsylt. Rulla ihop kakan från långsidan. Svep plastfilm runtom, förvara i kylen.

    4. Klä en rund tvåliters form med plastfilm. Skär rulltårtan i cirka 25 skivor. Klä formen med rulltårtsbitar strax innan fyllningarna tillagas.

    5. Italiensk maräng:

    6. Koka upp socker och vatten. Låt koka tills det bubblar och temperaturen är 121 grader, cirka 6-8 minuter. Vispa äggvitorna med 1/3 dl socker till styv maräng. Häll sockerlagen i marängen under vispning och vispa den kall.

    7. Vaniljmousse:

    8. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda matlagningsyoghurt, Kesella, florsocker och vanillinsocker. Rör i grädden och hälften (c:a 200 g) av den italienska marängen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda gelatinet med lite av vaniljsmeten. Vänd sedan snabbt ner blandningen i resten av vaniljsmeten. Fyll formen till hälften med vaniljmousse. Ställ kallt minst två timmar så att moussen stelnar. Gör hallonmoussen under tiden.

    9. Hallonmousse:

    10. Passera hallonen till puré. Tillaga sedan på samma sätt som vaniljmoussen. Häll hallonmoussen ovanpå den stelnade vaniljmoussen så att rulltårtsbitarna täcks. Ställ kallt.

    11. Hallonsås:

    12. Passera hallonen och blanda med florsocker. Stjälp upp desserten när den stelnat och garnera med hallon, citronmeliss och florsocker. Servera hallonsåsen till.

  • Champagne
    Ina Scot skrev 2008-06-21 08:44:15 följande:
    Den heter charlotte russe. Sök på google så får du många olika recept.
    Åh har den ett namn *googlar lite jag med *
    Om inte livet berusar dig, drick Champagne!
  • Sebbes    mamma

    ooooj!!! tack så mycket snälla....
    Va glad jag blir.....

    Här ska d bakas... :-P

Svar på tråden en tårta med rulltårta??????