• Snorkis

    Ska sockerärtor kokas innan användning?

    Jag har ett superfint recept från en kompis på potatissallad som innehåller sockerärtor...

    Men jag glömde fråga henne om de ska kokas innan?

    Jag har aldrig använt sockerärtor i något... så jag är okunnig...

  • Svar på tråden Ska sockerärtor kokas innan användning?
  • Mumin

    Japp, det ska de. Jag vet inte hur länge dock, brukar ta upp efter ett tag och provsmaka.

  • IVFmamma

    Jag gillar inte att de blir överkokta och sladdriga utan med lite tuggmotstånd så jag brukar säga max.4 min men i min kokbok står det 8 min men på bilden i boken så är de alldeles grå och fula.

  • mogreta

    Jag hade använt dem okokta!

  • TinaElisabeth

    Ohh noo, inte koka dem! Dom ska väl vara knapriga och krispiga. Annars tycker jag man kan strunta i att ha i dem!

  • Myzteria26

    NEEEEJ koka inte då sabbar man dom jue O.o

  • beatrice85

    blachera dom bara, då får dom en bra färg och blir godast att äta. Blachera, altså koka snabbt max 1 min å sedan kyler du ner dom på en gång så att de inte blir överkokta.

  • Snorkis

    oj, här var det dubbla bud

    Vad är riktigt??

  • Snorkis

    Glömde skriva... när jag åt denna sallad så var sockerärtorna ganksa hårda... (men goda)

    Ska man då bara koka dem en kort stund eller inget alls?

  • isisisis

    Haha! Här har du ett säkert bud.

    1-2 minuter.Bara ett snabbtuppkok.

    Sedan smör på! Ett måste!

  • Snorkis
    isisisis skrev 2008-06-21 13:48:32 följande:
    Haha! Här har du ett säkert bud.1-2 minuter.Bara ett snabbtuppkok.Sedan smör på! Ett måste!
    Ok... då ska jag testa det!

    En annan fråga (säkert dum) Men visst äter man väl hela ärtskidan också? Inte ska man väl rensa bort den...?? Min man tror det...
Svar på tråden Ska sockerärtor kokas innan användning?