Kyckling och creme fraiche i ugn?
Har ni nåt gott recept på det?
Hur länge det ska vara inne, vad man kan blanda i mm mm
Har ni nåt gott recept på det?
Hur länge det ska vara inne, vad man kan blanda i mm mm
brukar steka kycklingfileer tills dom nästan är klara.. sen blandar man ihop creme fraiche med vitlök och grillkrydda.lägger kycklingen i en ungsform och häller blandningen på..in i ungnen på ca 200 grader tills kycklingen är klar.. super gott
brukar försteka kycklingen i ugn med folie ca 10-15 min 200 grader sen häller jag på en blandning med fraiche...antingen färska örter...eller svamp, (svampbuljong + kantareller) brukar blanda i lite mtlagningsgrädde oxå...går att ta vilken smak man vill, hur man vill in i ugnen igen ca 10-15 min utan folie då
tidigare i veckan tog jag vad vi hade hemma o d var:
2 stora tomater
1 liten purjolök
½ fetaost
2 burkar creme fraiche
2 kyckling fileér
sambal oelek
salt o peppar
skär kycklingen i mindre bitar o lägg i en smord form.
skärgrönsakerna i småbitar o blanda i creme fraichen,sambal,lite av fetaosten o kryddor.
blanda runt allt så d blir en röra av allt o bred ut över kycklingen.strö över det sista av fetaosten.o sen in i ugnen.
min sambo älskade det här o ska göra den snart igen =)
Jag brukar ha tinade kycklingfileér, som du lägger i en ugnsfast form. Blandar 4 dl creme fraiche med chilisås å en strimlad purjolök och även en eller två pressade vitlöksklyftor. Häll denna blandning över kycklingen å in i ugnen i ca 30- 40 minuter i 225 grader. Servera med ris till å en god sallad. Det är mycket gott! Smaklig måltid. Peve
Jag tog en påse Café de Paris sås pulver och blandade med en burk creme fraiche. Klickade över mindre kycklingfilébitar (salt och peppar först) och in i ugnen - jättegott!
Soltorkade tomater, med olja å allt, gärna mixat blanda med C F häll over kycklingen och in i ugnen
200 grader i 25 min......
servera med ris, görgott..=)
grädde
creme fraishe
sambal olaek
soya
salt peppar
i ungn 200 grader vänd på kycklingfilerna 2 ggr vardera 20min eller efter tycke å smak
servera med jasminris och sallad
Pestokyckling
För 4 personer.
Gott med ris och en grönsallad
Ingredienser
1 kg kycklingfile
1 burk tomatpesto
1 pkt bacon
2 dl creame fraich
allroundkrydda
olivolja
Gör så här
Skär ett litet snitt i kycklingen
Lägg ca 1- 2 tsk tomatpesto i varje kyckling
Bind samman snittet med bacon
Pensla eller spruta med lite olivolja
Krydda med allroundkyddan eller någon annan god krydda
Lägg kycklingen i en ugnsform
Ställ i ugnen ca 1 timme vänd kycklingen någon gång
Efter halva tiden slå även på Creame Fraichen och låt denna smälta sakta
1 timme 200grader
4dl okokt penne pasta koskas nästan klar
3 kyckling filér sketka i små bitar
Sås:
1 burk cream fraiche
2 påsar färdig Bearnaise sås
2msk mango chutney
Blanda allt i en ugnsfast form och strö över lite ost.
In i ugen ca 25-30min i 225grader.
Serveras med sallad till. Mums!!
Vi brukar även göra med fläskfile också goott