• FruSundahl

    Vad för olja när man gör klyftpotatis osv?

    Vad använder ni för olja när ni gör klyftpotatis osv?
    Som inte är så fasligt dyr också..


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
  • Svar på tråden Vad för olja när man gör klyftpotatis osv?
  • HOCHM

    Jag använder vanlig matolja

  • Winterfresh

    Kör med rapsolja...

  • ellam71

    Jag använder ingen olja alls! Jag har bakplåtspapper bara. Så mina klyftpotatisar är supernyttiga.

  • Mosaik

    milda curliness, olivolja eller matolja... vilken "skit" som helst egentligen

  • FruSundahl

    Okej. Jag har "Zeta Matolja" och tycker den smakar härsket. Dock är den inte härsken utan nyköpt. Köpt den 2 ggr men den ska tydligen smaka så.


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
  • Blå Flygare

    Vi använder kallpressad oja. Säkert inte det billigaste, men känns bäst, och man vänjer sig vid smaken.

  • Juniphé

    Olivolja! Brukar dessutom klyfta ner några morötter i potatisklyftorna och morötter behöver lite fett för att kroppen ska suga åt sig alla fina näringsämnen som finns i dom
    Sen häller jag allt klyftat i en plastpåse, tillsätter 2 msk olja, salt, pressad vitlök, oregano, svartpeppar. SKAKA OM PÅSEN! Låt gärna stå och dra en stund så grönsakerna marineras lite. Häll upp på plåt och in i ugnen.
    Räcka ut tungan

    Jag brukar även slänga med lite sötpotatis, paprika, fänkål osv. GOTTI GOTTI!

  • Frila2

    Olivolja, alltid. Den absolut bästa olja enligt mig. Brukar hälla olivolja, balsamvinäger och kryddor i en bunke ihop med potatisen och grönsaker och röra runt innan de läggs på en plåt i ugnen.

  • zigge4ever

    Jag tycker man ska använda den oljan man har hemma. Vi har nästan alltid kallpressad olivolja, men allt funkar

  • Enya73
    Blå Flygare skrev 2008-06-23 21:58:05 följande:
    Vi använder kallpressad oja. Säkert inte det billigaste, men känns bäst, och man vänjer sig vid smaken.
    har för mig att kallpressad olja skall bara användas kallt, som dressign i salladen. Ska maten värmas ordentligt är rapsolja bäst.
  • zigge4ever

    Vi använder kallpressat både till stekning, firtering osv, och det fungerar utmärkt

  • FruSundahl

    I morgon ska jag köpa hem rapsolja och se om den fungerar bättre och inte smakar äckelpäckel. Annars får jag väl ge bort den också


    70% av alla rökare som dör tjatas till döds....
Svar på tråden Vad för olja när man gör klyftpotatis osv?